Nogomet

VIDEO: Šahtaru pobjeda u Vigu, Lyon već razmišlja o osmini finala

Dario Dodić • četvrtak, 16.02.2017.
VIDEO: Šahtaru pobjeda u Vigu, Lyon već razmišlja o osmini finala
Foto: EPA

Ukrajinski Šahtar, za koji je svih 90 minuta odigrao Darijo Srna, u gostima je svladao Celtu, Lyon je u Nizozemskoj praktički riješio pitanje prolaza u osminu finala Europa lige, Rostov je bio uvjerljiv protiv praške Sparte...

Nogometaši Šahtara odigrali su prvu natjecateljsku utakmicu nakon prosinca 2016. godine i u gostima kod Celte u Vigu došli do vrijedne pobjede. Slavila je ukrajinska momčad 1:0 u utakmici s vrlo malo prilika.

Izraz "vrlo malo prilika" zapravo je eufemizam za ono što su pružili nogometaši Celte i Šahtara, gosti su došli do pobjede iz jedinog udarca u okvir gola bilo koje momčadi.

Pogodak za pobjedu postigao je Lesčuk u 27. minuti nakon kontre Šahtara u kojoj je dobar dio posla odradio Marlos, njegov udarac blokirao je Bongonda, no na odbijanac prvi dolazi Blanco i donosi pobjedu Ukrajincima za koje je Darijo Srna odigrao svih 90 minuta.

Lyon je svoj posao u šesnaestini finala Europske lige odradio već na gostovanju kod AZ-a u Alkmaaru. Slavila je francuska momčad s 4:1 i moralo bi se dogoditi pravo čudo da Nizozemci u uzvratu dođu do preokreta.

Dvaput je mrežu AZ-a zatresao Lacazette (45+2', 57'), po jednom Tousart (26') i Ferri. Jedini pogodak za AZ postigao je Jahanbakhsh iz najstrože kazne u 68. minuti.

Rostov je na domaćem travnjaku riješio dvoboj protiv Sparte Prag, slavila je ruska momčad 4:0 i tako gotovo sigurno rezervirala kartu za osminu finala.

Sve je bilo riješeno već u prvih 45 minuta, Mevlja je u 15. minuti doveo u vodstvo domaćine, a posao im je u 32. olakšao Spartin Konate zaradivši drugi žuti karton. S igračem manje praška momčad nije imala šanse.

U 38. minuti Poloz zabija za 2:0, a samo dvije minute kasnije Noboa zabija i treći gol Rostova. Konačnih 4:0 postavio je Azmoun u 68. minuti.

Europska liga, 1/16 finala, prve utakmice:
Krasnodar - Fenerbahče 1:0
AZ - Lyon 1:4
Astra - Genk 2:2
Celta - Šahtar 0:1
Rostov - Sparta Prag 4:0
Gent - Tottenham 1:0
Ludogorec - Kopenhagen 1:2
Borussia M. - Fiorentina 0:1
Olympiakos - Osmanlispor 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!