Nogomet

VIDEO: Manchester United slavio i u Francuskoj, Krasnodar izdržao u Istanbulu

Branimir Korać • srijeda, 22.02.2017.
VIDEO: Manchester United slavio i u Francuskoj, Krasnodar izdržao u Istanbulu
Foto: EPA

Poznata su prva tri putnika u osminu finala Europske lige. Manchester United, Krasnodar i Schalke zadržali su prednost iz prve utakmice i prošli u sljedeću fazu natjecanja...

Manchester United u prvom susretu svladao je St. Etienne s 3:0 i već na Old Traffordu napravio veliki korak prema prolazu. U uzvratu u Francuskoj također je bio bolji, odnio je pobjedu 1:0 i bez problema prošao u osminu finala.

Od početka susreta Manchester je imao kontrolu nad igrom, bio je bolji protivnik i u 15. minuti stigao je do vodstva. Juan Mata je odlično ubacio pred gol domaćina, iz drugog plana došao je Henrih Mhitarjan i samo skrenuo loptu u mrežu.

Koliko je pogodak Armenca bio dobra vijest za Josea Mourinha, toliko je u 26. minuti njegov izlazak bio loša vijest. Zbog čini se lakše ozljede morao je napustiti travnjak, a zamijenio ga je Marcus Rashford.

U drugom dijelu United je ostao i bez Bertranda Baillyja koji je zaradio u svega tri minute dva žuta kartona, ali malo je to značilo Francuzima koji nisu došli niti do pogotka.

U nastavku susreta imali su domaćini više ideje prema naprijed, više su napadali, međutim gosti su se uspješno obranili od tih njihovih napada te s ukupnih 4:0 idu dalje.

Fenerbahče nije uspio nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta kada je u gostima kod Krasnodara poražen 1:0. U uzvratu u Istanbulu odigrao je 1:1, nedovoljno da bi prošao u osminu finala.

Već u sedmoj minuti gosti su poveli golom Smolova nakon velike pogreške Škrtela. Slovak je izgubio loptu pred svojim kaznenim prostorom i Krasnodar je došao do pogotka koji ga je odveo dalje.

Uspjeli su Turci doći do poravnanja u 41. minuti golom Souze, no unatoč pritisku u drugom dijelu nisu mogli do preokreta.

Schalke je već u Solunu slavio s 3:0 i na svom travnjaku bilo mu je dovoljno i konačnih 1:1 protiv PAOK-a.

U 23. minuti Schopf je doveo domaćina u vodstvo da bi autogolom Nastasića gosti stigli do poravnanja na konačnih 1:1.

Marin Leovac nije bio u konkurenciji za nastup.

Europska liga, šesnaestina finala:
St. Etienne - Manchester United 0:1 (0:3)
Fenerbahče - Krasnodar 1:1 (0:1)
Schalke - PAOK 1:1 (3:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor23.02.2017. u 14:56
    zanimljiva odluka Mourinha izveo je najjači sastav vjerojatno misli da će Man utd kroz osvajanje Euro lige lakše osigurati ligu prvaka nego kroz premiership
    qvestor