Košarka

VIDEO: Stipčević dobar u prolazu Sassarija, Banvit i Asvel idu dalje nakon domaćih pobjeda

Branimir Korać • srijeda, 08.03.2017.
VIDEO: Stipčević dobar u prolazu Sassarija, Banvit i Asvel idu dalje nakon domaćih pobjeda

Poznati su prvi sudionici četvrtfinala Lige prvaka košarkaša, a tamo će igrati i jedan Hrvat, Rok Stipčević, koji je sa Sassarijem eliminirao Le Mans...

Nakon što je prvi susret u Njemačkoj završen neodlučeno 82:82, Banvit je u svojoj dvorani bio bolji od Oldenburga 70:61 i tako se plasirao u četvrtfinale. Turci su tijekom cijelog drugog poluvremena dominirali, stekli su dvoznamenkastu prednost i bez većih problema izborili su prolaz u sljedeću rundu Lige prvaka.

Trio Theodore (22 poena, sedam skokova, devet asistencija) - Korkmaz (20 poena, pet skokova) - Vidmar (16 poena, deset skokova) predvodio je Banvit s ubačenih čak 58 od 70 poena svoje momčadi. Kod gostiju Brian Qvale ubacio je 13 poena uz sedam skokova, a Patrick Schwethelm 12 poena.

Dinamo Sassari zadržao je prednost iz prvog susreta protiv Le Mansa i čak slavio i u gostima u Francuskoj. Visokih plus 17 iz prvog dvoboja gosti nisu ispustili iako je Le Mans snažno krenuo i već u prvoj dionici prepolovio tu prednost. Ipak gosti su konsolidirali i u nastavku susreta nisu dopustili veće odvajanje dok su na kraju iskoristili pad Le Mansa i čak i slavili 68:66.

Predvodili su ih Duško Savanović s 15 poena i devet skokova te Rok Stipčević s 14 poena i pet asistencija. Kod Le Mansa Giordan Watson ubacio je 16 poena, a Ryan Pearson 12.

Velikom serijom 21:0 Asvel je okrenuo dvoboj protiv Arisa na svoju stranu i otišao do pobjede. Grci su vodili osam razlike u završnici prve četvrtine da bi na poluvremenu zaostajali čak koševa. U nastavku susreta nije bilo nikakve dvojbe, domaćin je vodio i s 28 razlike te nakon remija u Grčkoj, glatko prošao dalje.

Walter Hodge predvodio je domaćina s 19 poena i šest asistencija, a Nikola Dragović dodao je 16 poena. Kod Grka Zaras ubacio je 19 poena, a Will Cummings 14 uz pet skokova.

FIBA Liga prvaka, osmina finala:
Banvit - Oldenburg 70:61 (82:82) (Jordan Theodore 22p, 7sk, 9as / Brian Qvale 13p, 7sk)
Le Mans - Dinamo Sassari 66:68 (62:79) (Giordan Watson 16p / Duško Savanović 15p, 9sk)
Asvel - Aris 81:67 (67:67) (Walter Hodge 19p, 6as / Theodoros Zaras 19p)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!