Nogomet

VIDEO: Plavi dio Glasgowa slavi prvi Old Firm bod ove sezone

Dario Dodić • nedjelja, 12.03.2017.
VIDEO: Plavi dio Glasgowa slavi prvi Old Firm bod ove sezone

Nogometaši Glasgow Rangersa tek su u četvrtom ovosezonskom Old Firmu, gradskom derbiju protiv najvećeg rivala Celtica, uspjeli izbjeći poraz, plavi dio grada slavi Clinta Hilla, koji je pogotkom u 87. minuti donio bod Rangersima...

Prvi put ove sezone Glasgow Rangersi su uspjeli izbjeći poraz od najvećeg rivala, Glasgow Celtica. U 405. Old Firmu Celtic je vodio do 87. minute kada je Clint Hill digao plavi dio grada na noge zabivši za konačnih 1:1. Da bi stvar bila slađa za navijače Rangersa, do boda su došli u gostima na Celtic Parku.

Nakon tri poraza, dva u prvenstvu i jednog u Betfred kupu Rangersi su napokon ove sezone izvukli remi protiv trenutno puno kvalitetnijeg Celtica. U dvoboju u kojem su igrom Rangersi zaslužili barem bod imat će Celtic što prigovoriti sucu Maddenu, koji ih je oštetio za najstrožu kaznu u 90. minuti.

Nije to bio najljepši Old Firm, Celtic je u utakmicu ušao s nizom od čak 22 uzastopne prvenstvene pobjede, već je odavno jasno da je Celtic novi prvak, drugoplasiranom Aberdeenu bježi 25 bodova, trećem Rangersu čak 33. U takvoj konstelaciji snaga Celtic je bio favorit, no nije se iskazao na travnjaku.

Prilika nije nedostajalo na obje strane, a u 35. minuti poveo je Celtic, James Forrest kratko je s desne strane dodao do Stuarta Armstronga, koji s ruba kaznenog prostora prizemnim i snažnim udarcem pogađa bliži kut Foderinghamovog gola za vodstvo domaće momčadi 1:0.

Mogao je Celtic u nekoliko navrata početkom drugog dijela doći do rješenja pitanja pobjednika, ali dva pokušaja Armstronga zaustavlja odlični Foderingham.

U završnici susreta Rangersi idu na sve ili ništa, sa željom da ne izgube i četvrti susret ove sezone protiv ljutih rivala, pritisak se isplaćuje u 87. minuti, Hyndmanov odličan udarac s 13 metara lijepo brani Craig Gordon, no na nesreću njega i njegovih suigrača lopta se odbija na noge Hillu koji lagano poentira za 1:1.

Iako su Rangersi prikazanom igrom zaslužili bod, Celtic će imati zbog čega žaliti, u 90. minuti Hill je u svom kaznenom prostoru srušio Millera, radilo se o čistom jedanaestercu koji sudac Madden propušta dosuditi.


All Goals & Highlights HD - Celtic 1-1 Rangers... by jaredpeele

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!