Hrvatski kup, Polufinale, 14.03.2017, 17:00 h, Park mladeži, gledatelja: 695
Suci: Marko Matoc, Jerko Crnčić, Davor Kožarec
Split
Split
0:0 Dinamo
Dinamo

Dinamo potvrdio prolaz u finale Kupa, u uzvratu u Parku mladeži bez pogodaka

Mihaela Bradovski • utorak, 14.03.2017.
Dinamo potvrdio prolaz u finale Kupa, u uzvratu u Parku mladeži bez pogodaka
Foto: FaH

Dinamo je prošao u finale Kupa s ukupnih 6:0 protiv Splita. Modri su sve riješili još u Maksimiru gdje su upisali vrlo uvjerljivu pobjedu i na uzvratu nije bilo problema...

Split
Split
Dinamo
1
Josip Bender
10
Ivan Jukić
(do 72')
5
Božidar Mikulić
30
Mateo Baturina
17
Alem Merajić
11
Sandro Ugrina
(do 74')
8
Luka Kapetanović
3
Ilija Radovac
20
Luka Grubišić
24
Andrea Mutombo
7
Julien Vercauteren
(do 54')
Pričuvni igrači
14
Roko Baturina
54'
13
Mohammed Okechukwu Aliyu
72'
9
Ivan Jovanović
74'
Trener
Bruno Akrapović
24
(do 64')
21
(do 56')
7
(do 67')
Pričuvni igrači
Trener
Ivajlo Petev

Kao što se i očekivalo, Dinamo je prošao u finale Kupa. Već prvi dvoboj otklonio je svaku dvojbu oko putnika u finale, Dinamo je u Maksimiru pregazio Splićane i u gostima rutinski je dovršio posao.

Bilo je jasno i prije samog dvoboja, unatoč svim promjenama u Dinamovom sastavu, da Split ne može do čuda. Morao je upisati najveću pobjedu u novijoj povijesti kluba za što momčad iz donjeg dijela HNL-a protiv aktualnog prvaka nije sposobna.

Ipak htjeli su domaćini pružiti što bolji otpor i oprostiti se od Kupa eventualnom pobjedom dok je s druge strane Ivajlo Petev isprobao neke igrače koji su inače na rubu prvih 11. Dosta promjena napravio je i trener domaćina Bruno Akrapović koji je tako u prvih 11 uvrstio između ostalih i Bendera, Baturinu, Mutomba, Vercauterena...

Prvo poluvrijeme donijelo je skroman nogomet i odrađivanje posla s obje strane. Tek jedan pokušaj Ćorića i jedan More te na drugoj strani Mutomba, premalo je za prolaznu ocjenu.

Ništa bolje nije bilo niti u drugom dijelu gdje je prvo zaprijetio Mikulić, ali nije pogodio okvir gola te u završnici susreta i Hodžić čiji je pokušaj dobro obranio Bender.

Konačnih 0:0 i realan je ishod u dvoboju koji je bio tek odrađivanje i za jedne i za druge. Najava o nekom ambicioznijem pristupu ipak se nije pokazala točnom, obje momčadi susret su tek odradile svjesne kako je pitanje prolaza riješeno još prije dva tjedna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!