Nogomet

Jardim: “Moramo zabiti barem tri pogotka”, Guardiola: “Kada je riječ o postizanju pogodaka, Monaco je najbolja momčad na svijetu”

Nikola Raič • srijeda, 15.03.2017.
Jardim: “Moramo zabiti barem tri pogotka”, Guardiola: “Kada je riječ o postizanju pogodaka, Monaco je najbolja momčad na svijetu”
Foto: EPA

Nakon spektakla u Manchesteru, očekuje nas uzvratna utakmica između Monaca i Cityja…

Oba trenera najavljuju spektakl u svojim izjavama prije utakmice, a prepuni su riječi hvale za protivničke momčadi. Jardim u uzvratu ne može računati na suspendiranog Glika, dok Guardiola igra bez ozlijeđenog Jesusa.

Trener domaćina predviđa otvorenu utakmicu: “Mislim da će obje momčadi napasti. Mi ćemo pokušati zabiti jer su nam dva pogotka potrebna za prolazak. Individualna kvaliteta Cityja je zaista opasna, mogu zabiti bilo kada. Kako bismo se kvalificirali dalje, moramo zabiti barem tri pogotka. Siguran sam kako će obje momčadi igrati u skladu sa svojim DNA, ne možete promijeniti mentalitet momčadi. Bit će puno prostora i napadačkih namjera večeras, a možda i puno pogodaka.”

S druge strane, Guardiola hvali momčad Monaca: “Ako ne zabijemo, ispast ćemo. Siguran sam. Bit će velika greška ako budemo razmišljali o onome što smo napravili, a ne o onome što tek moramo napraviti. Najbolja obrana je zabijati pogotke. Moj dojam o Monacu jest da su oni najbolja momčad na svijetu kada je riječ o postizanju pogodaka. Oni napadaju s pet ili šest igrača. Fizički su iznimno jaki i brzi. Bio sam izuzetno impresioniran njima prije prve utakmice, a pogotovo nakon nje. Mi možemo osvojiti Ligu prvaka ako budemo igrali kao u prvom susretu. To je jedini način kako ja znam igrati i siguran sam kako nas večeras čeka fantastična utakmica. Pozivam gledatelje da sjednu ispred svojih televizora i uživaju.”

Jardim još nije siguran hoće li Falcao zaigrati od prve minute zbog ozlijede, ali sigurno je da će biti u momčadi.

Claude Puel koji je proveo 24 godine u Monacu kao igrač i trener, a trenutno radi u Southamptonu vjeruje kako Monaco može nadoknaditi dva pogotka razlike: “City je momčad kojoj nije lako kada ju pritisnete. Caballero nije miran, a Guardiola želi igrati iz obrane i tu postoji prilika za oduzimanje lopte u njihovom dijelu terena. Mislim da će Monaco proći dalje, dva gola razlike nije previše za njih. Stvarno je to moguće.”

Bolju pozivnicu od izjava Jardima i Guardiole ne možemo napisati, u Monacu od 20.45 priželjkujemo reprizu prvog susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!