Hrvatski kup, Polufinale, 15.03.2017, 17:00 h, Stadion Gradski vrt, gledatelja: 4467
Suci: Duje Strukan, Mario Pepur, Hrvoje Radić
Osijek
Osijek
0:2 Rijeka
Mile Škorić 52' (ag)
Franko Andrijašević 57'
Rijeka

VIDEO: Slavlje Rijeke u Gradskom vrtu za finale Kupa i obračun s Dinamom

Petar Jenjić • srijeda, 15.03.2017.
VIDEO: Slavlje Rijeke u Gradskom vrtu za finale Kupa i obračun s Dinamom
Foto: FaH

U uzvratnom susretu drugog polufinala hrvatskog Kupa nogometaši Rijeke su u Gradskom vrtu bili bolji od Osijeka rezultatom 2:0 i izborili plasman u finale, dvoboj sa zagrebačkim Dinamom u Varaždinu...

Niti u petom međusobnom susretu ove sezone nogometaši Osijeka nisu uspjeli pobijediti Rijeku. Danas su u uzvratnom susretu polufinala Kupa poraženi od Kekove momčadi rezultatom 2:0. Ovom je pobjedom Rijeka izborila finalni dvoboj s Dinamom u Varaždinu.

Znali su domaćini da je pred njima težak zadatak jer im je trebala pobjeda od dva ili više pogodaka razlike. Sasvim su se dobro držali, stvorili nekoliko prilika, ali je izravni crveni karton Zoranu Lesjaku zbog udaranja Marka Vešovića u 48. minuti vrlo vjerojatno bio prekretnica. Nekoliko minuta kasnije Mile Škorić je skrenuo loptu u vlastitu mrežu i tu je priči bio kraj.

Pred Riječanima je dvoboj za dvostruku krunu s prvim pratiteljem iz Maksimira i zanimljivi naredni mjeseci, dok će se Osijek potpuno moći posvetiti prvenstvu gdje se bori za treće mjesto s Hajdukom.

Tmurno i oblačno vrijeme u Osijeku se moglo već u vrlo ranoj fazi prenijeti i na terenu za domaćine. Josip Mišić je ubacio s desne strane iz slobodnog udarca, nakon gužve je Mario Gavranović zatresao mrežu Osijeka, ali je pomoćni sudac ispravno dosudio zaleđe. Obje su momčadi nervozno ušle u susret, no sasvim razumljivo kada uzmemo u obzir ulog koji je ova utakmica nosila.

Prvu je pravu obranu Marko Malenica imao u 15. minuti, ponovno je ubacio Mišić, ovoga puta iz kornera, Ante Kulušić je visoko skočio i pucao glavom, ali je Osijekov vratar izvadio loptu ispod same grede. Bolje su izgledali gosti, lakše su dolazili pred gol Zekićeve momčadi koja nije uspijevala nikako ozbiljnije zaposliti Andreja Prskala.

Nešto su konkretniji domaćini postali u drugoj polovici prvog dijela, pokušao je Borna Barišić u 27. minuti, zatim i Benedik Mioč s ruba kaznenog prostora, ali bez veće opasnosti po Rijekin gol. Najbolju je šansu Osijek imao u 42. minuti, ponovno je u glavnoj ulozi bio Mioč, pucao je puno bolje nego nekoliko minuta ranije, no lopta je prošla uz desnu vratnicu.

Nevjerojatnu glupost je napravio Zoran Lesjak u 48. minuti. Igrač Osijeka bio je u dvoboju s Vešovićem koji je napravio prekršaj, međutim, Lesjak je s poda nogom udario u trbuh svog suparnika i zaradio izravni crveni karton. Već tri minute kasnije gosti su došli do prednosti, Franko Andrijašević je ubacio s desne strane prizemnu loptu u peterac gdje je, u dvoboju s Gavranovićem, Mile Škorić skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Već su u 57. minuti gosti postigli novi pogodak, Gorgon je gurnuo loptu za Andrijaševića koji je utrčao u kazneni prostor i matirao domaćeg vratara. Propuštala je domaća obrana u narednim minutama i Rijeka je mogla do još pokojeg pogotka. Prvo je Andrijašević sam izašao pred Malenicu, vratar Osijeka je obranio, no u nastavku akcije Gorgon je bio još bliže, pogodio je okvir gola.

Unatoč nastojanjima, Osijek do kraja utakmice nije uspio postići počasni pogodak. Najbliže je bio Gabrijel Boban kada je sam istrčao pred Prskala, ali je pucao pored gola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!