Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 15.03.2017, 20:45 h
Monaco
Monaco 3:1 Manchester City
Manchester City

VIDEO: Sjajni Subašić i čudesni Monaco izbacili City iz Lige prvaka

Dario Dodić • srijeda, 15.03.2017.
VIDEO: Sjajni Subašić i čudesni Monaco izbacili City iz Lige prvaka
Foto: EPA

Nogometaši Monaca na svom su stadionu Louis II nadoknadili zaostatak iz prve utakmice, zasluženo slavili protiv Manchester Cityja i plasirali se u četvrtfinale Lige prvaka...

Monacovu sezonu iz snova nije uspio pokvariti Pep Guardiola sa svojim Manchester Cityjem. Iako su Englezi imali veliku prednost iz prvog susreta, 5:3, sjajnom predstavom na svom travnjaku Monaco je okrenuo dvoboj na svoju stranu i posve se zasluženo plasirao u četvrtfinale Lige prvaka.

Statistika i uvodne informacije nisu išli u korist Monaca, Manchester City nikada nije izgubio od nekog francuskog kluba u europskim natjecanjima, Guardiola, kojem je ovo bila stota utakmica u Uefinim natjecanjima, nikada nije ispao iz Lige prvaka u ovako ranoj fazi natjecanja, a kao šlag na tortu domaća momčad nije mogla računati na Radamela Falcaa.

Dvije su stvari išle u korist francuskoj momčadi - sva statistika pada u vodu ove sezone jer Monaco je stroj koji razbija protivnike, a uz to su čak 18 puta u svim natjecanjima ove sezone pobijedili s dva pogotka razlike.

Večeras je bio 19. put. U prvih 45 minuta na travnjaku je postojala samo jedna momčad, Monaco je dominirao, City se grčevito branio. Već u sedmoj minuti priprijetio je sjajni Mbappe, ali raspoložen je bio Caballero na Cityjevom golu, odbija loptu u korner. Domaći korner s lijeve strane kratko izvode, lopta dolazi do Mendyja, koji kao od šale prolazi između dvojice Cityjevih igrača, udarac mu blokira netko iz gostujuće obrane, ali samo do Bernarda Silve, koji šalje oštru prizemnu loptu u peterac, Mbappe postavlja nogu i zabija kroz noge Caballera za vodstvo Monaca.

Mladi Kylian Mbappe igra fenomenalno ove sezone, s 18 godina i dva mjeseca postao je najmlađi igrač koji je postigao dva pogotka u nokaut fazi Lige prvaka još od daleke sezone 2003./2004., bio je to njegov 11. pogodak u posljednjih 11 utakmica u svim natjecanjima.

Ništa se na travnjaku nije promijenilo nakon prvog gola Monaca, domaći su pritiskali, a gosti izgledali izgubljeno na travnjaku. Danijel Subašić komotno je mogao odspavati 45 minuta jer Cityjevi igrači tek su jednom dotaknuli loptu u šesnaestercu Monaca, u prvih 45 minuta nisu uputili niti jedan udarac, što im se prvi put dogodilo u Ligi prvaka.

S druge strane Monaco je već nakon manje od pola sata igre ostvario cilj, postigli su drugi gol i tako vagu za prolazak dalje povukli na svoju stranu zahvaljujući trima postignutim pogocima u Manchesteru. Igrala se 29. minuta, Mendy je s lijeve strane poslao teledirigiranu loptu u sredinu, točno na nogu Fabinha, koji je posprema za velikih 2:0.

U drugom je dijelu na travnjak izašao neki novi Monaco i neki novi City, domaći su pali sa snagom i posve se povukli, a City je konstantno pritiskao i kreirao opasne situacije pred Subašićem.

Monaco može zahvaliti upravo Subašiću i Agueru što se opasne prilike nisu pretvorile u nekoliko pogodaka. Sjajnu je priliku imao Argentinac u 65. minuti, lijepo ga je uposlio Silva, Aguero izlazi sam pred Subašića, odlučuje poslati loptu u bliži kut, ali hrvatski reprezentativni vratar odličnom reakcijom brani njegov pokušaj.

Niti raspoloženi Subašić nije pomogao u 71. minuti, Sterling se prošetao po desnoj strani i s nekih 12 metara uputio odličan udarac koji je išao u sami lijevi kut Monacovog gola, Subašić se ispružio koliko je dug i širok i odbio Sterlingov pokušaj, no inertna Monacova obrana sporo reagira, na odbijanac prvi dolazi Sane i zabija u praznu mrežu za 2:1, rezultat koji vodi momčad Pepa Guardiole u četvrtfinale.

Na sreću domaće momčadi brzo su vratili prednost od dva pogotka, u 77. minuti slobodnjak s desne strane izveo je Lemar, Bakayoko neometan glavom s 11 metara šalje loptu u donji desni kut kraj nemoćnog Caballera.

Do kraja City nije ozbiljnije ugrozio Subašićeva vrata, Monacova čudesna sezona nastavlja se u četvrtfinalu Lige prvaka.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Arsenal1:5Bayern
Napoli1:3Real Madrid
Barcelona6:1PSG
Borussia D.4:0Benfica
Leicester City2:0Sevilla
Juventus1:0Porto
Atlético Madrid0:0Bayer Leverkusen
Monaco3:1Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.03.2017. u 09:20
    sjajna utakmica sinoć, isto ko prva, da je češće oovako dobri utakmica
    Obrisan korisnik
  • narada10816.03.2017. u 00:16
    baš mi je drago za Danijela Subašića, jer je bio kriv za jedan od tih golova prije dva tjedna, a danas je svojima spasio skalpsa velikim obranama.
    narada108
  • Obrisan korisnik15.03.2017. u 23:25
    Pa Pep nema pobjedu u gostima u nokaut fazi LP. Nista cudno. Nikad ni City ni PSG nece postat velicine jer pobjednicke ekipe se stvaraju godinama a ne kupuju na brzinu.
    Obrisan korisnik
  • crush15.03.2017. u 23:07
    Sa ekipom koja je dogurala do polufinala sada doći do 1/8 - congratz pep. Ovo ljeto će monaco napuniti kasu pošteno ponovo, zasluženo ;)
    crush