Nogomet

Ante Čačić za HNTV: "Nisam pobornik raditi preveliku promenadu u reprezentaciji"

Dario Dodić • srijeda, 22.03.2017.
Ante Čačić za HNTV: "Nisam pobornik raditi preveliku promenadu u reprezentaciji"
Foto: FaH

Uoči dvoboja Hrvatske i Ukrajine na punom Maksimiru izbornik Hrvatske Ante Čačić u ekskluzivnom je razgovoru za HNTV otkrio svoja razmišljanja o Ukrajini, kvalifikacijskoj skupini, ozlijeđenim igračima, ali i onima koji kucaju na vrata reprezentacije...

Pred Hrvatskom je važan dvoboj u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, na Maksimir u petak dolazi jaka Ukrajina. Hrvatsku muče problemi s ozljedama, ali izbornik Ante Čačić u razgovoru za HNTV rekao je kako se on i igrači vesele utakmici.

Jeste li se zaželjeli onog pravog natjecateljskog ritma?

"Jesmo, sjetimo se igrali smo prijateljsku utakmicu u Belfastu, prije toga kvalifikacijsku utakmicu s Islandom na Maksimiru, pred praznim gledateljstvom i evo sad nakon dvije godine naši igrači su zaslužili imati i imat će, duboko sam uvjeren u to, jednu dobru podršku s tribina. Svi se veselimo okupljanju, ali i novim izazovima", rekao je Čačić.

"U skupini imamo četiri reprezentacije koje gaje ambiciju otići na Svjetsko prvenstvo, kao i Hrvatska. Naš cilj je jasan od prvog dana, želimo na Svjetsko prvenstvo otići s pozicije prvog u skupini", jasan je Čačić.

"Ispred nas je zahtjevna utakmica, imamo Ukrajinu koja je druga u skupini i koja od dolaska Ševčenka igra dobro, imaju osam bodova nakon četiri utakmice, znači bez poraza su, imali su kvalitetnu prezentaciju na vrućem terenu u Turskoj, ali Hrvatska je pokazala da ima kvalitetu i širinu, zadržali smo poticajan ambijent unutar same reprezentacije, osjetili smo simbiozu s našim navijačima još na Europskom prvenstvu i zaista nas veseli ova utakmica u petak u Maksimiru."

Dotaknuo se izbornik i igrača koji trenutno nisu u reprezentaciji, ali kucaju na vrata: "Nisam pobornik raditi preveliku promenadu u reprezentaciji, igrači nastoje držati jednu klupsku atmosferu, jedan timski ambijent što ne znači da su svakom onom tko igra dobro u kontinuitetu vrata reprezentacije zatvorena. Svatko tko igra dobro u kontinuitetu treba vjerovati da će dobiti svoju priliku."

"Svi ti igrači koji igraju zaista dobro, a ima ih par koji su se pojavili, počevši od našeg igrača u MAXtv Prvoj ligi, Andrijaševića, koji zaista ima jednu sjajnu sezonu u Rijeci. Ja ga poznajem i osobno, radi se o jednom vrlo kvalitetnom i igraču i osobi i želim da tako nastavi, ali to ne znači da oni igrači koji su pozvani igraju slabije, igraju oni dobro, u puno zahtjevnijim ligama. Tako isto mislimo i na Pašalića, koji je bio u mojim razmišljanjima za Euro, tad je bio ozlijeđen, nije bio spreman, u međuvremenu su se pojavili drugi igrači, koji s pravom drže status reprezentativca, ali sve nas treba veseliti da što veći fond igrača iskazuje kvalitetu koja je dostatna za našu reprezentaciju", pojasnio je Čačić.

Zbog ozljeda su otpali Ćorluka i Vrsaljko, kakva je situacija s njima?

"Pa, Ćorlukina je ozljeda puno lakša, on će sigurno igrati za tri do četiri tjedna, ali kod Vrsaljka je stvar puno ozbiljnija, teško da može računati na nastupe do jeseni, stradao mu je stražnji ligament koji se potpuno razvukao. To nije za operaciju, liječi se jednom konzervativnom metodom, nisam optimističan kad je u pitanju ova sezona, ali s obzirom da je mlad i znam o kakvom se profesionalcu radi siguran sam da će se uspješno vratiti."

Kompletan intervju možete pogledati u nastavku.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu22.03.2017. u 21:11
    Svida mi se, da nema kukanja za povrijedenim igracima. Jesenas su nedostajali jos bitniji igraci ali je uvijek stavljen fokus na raspolagajuce igrace! To je jedini pravi put. Mislim da bi se recimo sa rukometnog SPa vratili sa medaljom da nije bilo konstatnog spominjanja igraca koja su falila... [više na forumu]
    vjesu