Kvalifikacije za SP 2018., skupina I, 5. kolo, 24.03.2017, 18:00 h
Turska
Turska 2:0 Finska
Finska

VIDEO: Srbija preokrenula Gruziju u Tbilisiju, Turska se lagano obračunala s Finskom

Dario Dodić • petak, 24.03.2017.
VIDEO: Srbija preokrenula Gruziju u Tbilisiju, Turska se lagano obračunala s Finskom
Foto: EPA

Odigrane su dvije utakmica europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, Turska se pobjedom nad Finskom bodovno poravnala s Ukrajinom u skupini I u kojoj igra i Hrvatska. Srbija je slabo ušla u susret s Gruzijom, ali je preokretom došla do bodova u Tbilisiju...

Turska je svoj posao u petom kolu kvalifikacija za SP u Rusiji u skupini I odradila uspješno, pobijedila je poprilično lagano Finsku u Antalyji. Loše su gosti ušli u susret, Turci su na krilima raspoloženog Cenka Tosuna došli do dva brza pogotka i bez većih poteškoća priveli susret kraju.

Finska je dobar dio prvog poluvremena bila uspavana, Turci su od prve minute krenuli silovito i već u devetoj minuti poveli, ubačaj s lijeve strane s prve je vratnice petom proslijedio Sahan na drugu stranu, Tosun iz dva dodira nekako uspijeva pospremiti loptu u mrežu.

Već četiri minute kasnije Turska je imala velikih 2:0. Inan je izveo korner s desne strane, najviši u skoku bio je Tosun, glavom šalje loptu u mrežu uz pomoć lijeve vratnice.

Finci su proigrali tek u završnici prvog dijela, pritisak je umalo urodio plodom kada je Pukki kratko vratio loptu na rub kaznenog prostora za Hetemaja, silovito je opalio Finac, ali zaustavlja ga spoj grede i vratnice.

Imali su Finci dvije prilike i na otvaranju drugog poluvremena, ali nisu uspjeli matirati Babacana. Mogli su Turci i do trećeg gola, Ünala je zaustavila greda u sudačkoj nadoknadi.

Srbija je opasno živjela u Tbilisiju na neugodnom gostovanju kod Gruzije. Igrali su izabranici Slavoljuba Muslina poprilično slabo u prvih 45 minuta, a poigravanjem u obrani počastili su domaćine već u šestoj minuti kada Kolarov šalje prekratku loptu prema Stojkoviću, prvi do lopte dolazi Kačarava i dovodi Gruziju u vodstvo.

Nakon nešto više od pola sata prvi put ozbiljnije prijete Srbi, sjajnu je loptu dobio najbolji pojedinac gostiju Dušan Tadić, izašao sam pred Loriju, prebacio ukrajinskog vratara, ali i vrata.

Mogli su i morali Gruzijci Tadićev promašaj kazniti već u sljedećem napadu. Nakon lijepe kombinacije loptu dobiva Kazaišvili, izlazi sam pred Stojkovića, na lijevoj strani usamljen je čekao Ananidze, spreman pospremiti loptu u praznu mrežu, no Kazaišvili iz neobjašnjivih razloga bira sebično rješenje i šalje loptu pokraj lijeve vratnice.

Kazna je uslijedila u posljednjim minutama prvog dijela, Kakabadze povlači Kostića u kaznenom prostoru, Tadić je siguran s bijele točke i Srbija dolazi do izjednačenja.

U drugom su se dijelu domaći nogometaši raspali, u 64. minuti lijepim golom Aleksandar Mitrović zabija za vodstvo Srbije, a u samoj završnici Mijat Gaćinović, inače igrač Kovačevog Eintrachta, zabija svoj prvijenac pet minuta nakon ulaska u igru za potvrdu pobjede Srbije.

Srbija je ovom pobjedom preskočila reprezentaciju Irske na prvom mjestu skupine D, tamo će i ostati ukoliko Irska ne uspije pobijediti Wales.

Kvalifikacije za SP, 5. kolo:
Gruzija - Srbija 1:3
Turska - Finska 2:0

Kvalifikacije za SP 2018., skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Turska2:0Finska
Hrvatska1:0Ukrajina
Kosovo1:2Island
1Island 1016:7+922
2Hrvatska 1015:4+1120
3Ukrajina 1013:9+417
4Turska 1014:13+115
5Finska 109:13-49
6Kosovo 103:24-211

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!