Rukomet

Branitelj naslova u problemima, gostujuće pobjede Flensburga i Szegeda

Mihaela Bradovski • nedjelja, 26.03.2017.
Branitelj naslova u problemima, gostujuće pobjede Flensburga i Szegeda
Foto: EPA

Odigrani su i preostali prvi dvoboji osmine finala Lige prvaka rukometaša. Gostujuće pobjede upisali su Szeged i Flensburg, a neugodan poraz u Francuskoj stigao je za Kielce...

Flensburg je napravio korak prema prolazu u četvrtfinale gostujućom pobjedom protiv Meškov Bresta 26:25. Zaslužena pobjeda Nijemaca koji su većim dijelom susreta bili u vodstvu, u završnici prosuli visoku prednost, ali ipak došli do pobjede.

Meškov je igrao dobro u prvom poluvremenu gdje je stvorio prednost i vodio u dva navrata i s četiri gola razlike, ali već do poluvremena gosti su napravili preokret.

U završnici susreta Flensburg je vodio s 25:20, Meškov nakon toga nanizao pet pogodaka i vratio se u susret, ali Holger Glandorf u posljednjim sekundama ipak donosi pobjedu Flensburgu.

Inače obojica trenera ostali su tijekom susreta bez važnih karika, kod domaćina zbog ozljede skočnog zgloba igru je u prvom poluvremenu napustio Pavel Atman dok je kod gostiju u drugom dijelu teren zbog ozljede glave napustio Tobias Karlsson.

Ovaj susret ostat će zapamćen i po 10000. golu u Ligi prvaka ove sezone, a postigao ga je Rasmus Lauge Schmidt.

Najbolji strijelci kod Meškova bio je Dainis Krištopans s pet golova, a kod Flensburga isti broj pogodaka postigao je Lasse Svan.

Odličnim drugim poluvremenom Szeged je u gostima slavio protiv Bjerringbro Silkeborga s 26:24 i tako se približio prolazu. Mađari su imali problema u početku susreta, na odmoru su zaostajali visokih 13:8, ali na vrijeme su se probudili i napravili preokret.

Danci imaju za čim žaliti, bili su u sjajnoj poziciji, imali visoko vodstvo tijekom prvog dijela, ali u drugom poluvremenu nisu zadržali tu visoku razinu igre i upisali su poraz te će imati jako težak posao na vrućem gostovanju u Szegedu.

Zsolt Balogh sa šest golova predvodio je Mađare, pet je dodao Sergej Gorbok, Denis Buntić zabio je tri iz tri pokušaja, a Sandro Obranović promašio je oba šuta. Kod domaćina Markussen je zabio osam golova, a Nielsen pet.

U priličnim problemima je branitelj naslova Kielce koji je poražen na gostovanju u Montpellieru 33:28. Još na poluvremenu sve je izgledalo odlično za Poljake, ali u drugom dijelu domaćin se raspucao i stigao do preokreta.

Na odmoru su gosti vodili 16:14, ali u drugom poluvremenu primili su čak 19 pogodaka, nisu imali nikakvo rješenje za nalet domaćina i u Poljsku se vraćaju s minus pet i teškom zadaćom ako žele proći u četvrtfinale.

Najučinkovitiji kod Montpelliera bili su Diego Simonet i Jure Dolenec s po osam golova, a Ludovic Fabregas dodao je šest. Kod gostiju Filip Ivić imao je šest obrana, Karol Bielecki šest golova, pet je dodao Julen Aguinagalde, a dva Manuel Štrlek.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Kiel24:25Rhein-Neckar Löwen
RK Zagreb22:23Telekom Veszprem
Nantes26:26Paris Saint-Germain
Meškov Brest25:26Flensburg
Bjerringbro-Silkeborg24:26OTP Bank Pick Szeged
Montpellier33:28Barlinek Industria Kielce

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!