Nogomet

VIDEO: Prosinečki teško poražen od Njemačke, Englezi jedini bez primljenog gola

Mihaela Bradovski • nedjelja, 26.03.2017.
VIDEO: Prosinečki teško poražen od Njemačke, Englezi jedini bez primljenog gola
Foto: EPA

Odigrana su prva četiri nedjeljna kvalifikacijska dvoboja za odlazak na Svjetsko prvenstvo u kojima su favoriti bez problema stigli do pobjede. Robert Prosinečki s Azerbajdžanom visoko je poražen od Njemačke...

Skupina C

Nakon što je u prva tri kola upisao dvije pobjede i remi, Azerbajdžan je povezao dva visoka poraza. Prvo je krajem prošle godine teško stradao na gostovanju u Sjevernoj Irskoj (4:0), a sada je visoko poražen i na svom travnjaku od Njemačke s 4:1.

Ovo je peta uzastopna pobjeda Njemačke u ovim kvalifikacijama, još uvijek je stopostotna, a do nje je došla bez većih problema.

Mrežu domaćina načela je u 19. minuti kada je Hector ubacio s lijeve strane, pred golom je bio Andre Schürrle i lakoćom poslao loptu u mrežu.

Deset minuta kasnije domaćin dolazi do poravnanja. Brz kontranapad i lopta na lijevu stranu za Nazarova koji ostaje sam i lijepo pogađa suprotni kut gola Lena.

Ipak do odlaska na odmor Njemačka dolazi do osjetnije prednosti. Prvo je u 36. minuti Thomas Müller lijepo završio akciju sa Schürrleom i vratio prednost na njemačku stranu da bi u završnici prvog dijela Mario Gomez postigao svoj 30. pogodak u dresu njemačke reprezentacije za ugodno vodstvo na odmoru.

U drugom dijelu Schürrle je još jednom na asistenciju Hectora nadmudrio Agajeva i priskrbio si s dva gola i asistencijom status igrača utakmice.

U drugom susretu skupine Češka je očekivano lako došla do pobjede u gostima kod San Marina. Domaćin je pregažen s visokih 6:0, a Česi su već u prvom poluvremenu otklonili sve dvojbe oko pobjednika.

Već na odmoru bilo je 5:0 za goste zahvaljujući golovima Antonina Baraka (dva), Vladimira Daride, Theodora Gebre Selassiea i Michaela Krmenčika. Darida je u drugom dijelu postavio konačnih 6:0.

Skupina E

Nakon tri startna poraza, Armenija je povezala dvije pobjede i pomaknula se s dna ljestvice. Trenutno je četvrta i iza sebe ima Rumunjsku i Kazahstan.

Upravo Kazahstance svladala je u susretu petog kola slaveći u Jerevanu s 2:0. Otpor gostiju slomljen je u završnih 20 minuta kada su Kazahstanci ostali s igračem manje.

U 64. minuti Malij je isključen zbog drugog žutog kartona kada je zakasnio u startu i zaslužio drugu opomenu. Nakon toga domaćin je imao lakši posao.

U 73. minuti prva armenska zvijezda Henrih Mhitarjan prolazi kroz obranu Kazahstana i zabija za vodstvo da bi dvije minute kasnije Aras Ozbiliz lijepim udarcem postavio konačnih 2:0.

Skupina F

Englezi su i dalje jedina reprezentacija bez primljenog pogotka nakon što su svladali i Litvu s 2:0. Rutinski posao na Wembleyju u dvoboju u kojem Litva nije imala šanse, a pobjeda Engleske mogla je biti i izraženija.

Povratnik u reprezentaciju Jermain Defoe opravdao je poziv i postigao je svoj prvi reprezentativni pogodak od 2013. godine. U 22. minuti lijepo je primio dodavanje Sterlinga i pogodio gostujuću mrežu čime je Engleska došla u vodstvo.

Cijelim tijekom susreta Englezi su bili znatno bolji protivnik, stvarali su prilike, ali realizacija nije bila briljantna.

Ipak, u 66. minuti došli su i do drugog gola, ovaj put nakon lijepe akcije Lallana je proigrao Vardyja koji bez problema podiže na 2:0.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!