Rukomet

Kraj za branitelja naslova, Meškov pošteno namučio Flensburg

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.04.2017.
Kraj za branitelja naslova, Meškov pošteno namučio Flensburg
Foto: EPA

Kielce neće obraniti naslov pobjednika Lige prvaka. U osmini finala bolji je bio Montpellier, a dalje prolaze i Szeged i Flensburg. U četvrtfinalu sastaju se Kiel - Barcelona, Flensburg - Vardar, Szeged - PSG i Veszprem - Montpellier...

Branitelj naslova još jednom neće obraniti titulu klupskog prvaka Europe. Kielce se oprašta od Europe već u osmini finala nakon dva poraza od Montpelliera.

Nakon što su Francuzi slavili na svom parketu s pet golova prednosti, Poljaci su krenuli u hvatanje tog zaostatka u uzvratu. Što je najbolje, u tome su i uspjeli i poveli s 19:14 nakon osam minuta igre u drugom dijelu, ali tu su se gosti digli, Kielce je potpuno palo i u brzopletoj igri počelo sve više i više griješiti.

U konačnici ne samo da su domaćini ostali bez prolaza u četvrtfinale, upisali su čak i poraz i to 28:26. Montpellier je bio bolja momčad kroz dva susreta i zasluženo prolazi u četvrtfinale gdje će igrati protiv Veszprema.

"U ove dvije utakmice oni su bili bolji od nas. Nezadovoljni smo zbog poraza, ali moram se zahvaliti igračima na borbi. Ovo nam je lekcija kako izgubiti utakmicu nakon što sredinom drugog dijela imaš pet razlike. Ako izvučemo pouku, bit ću sretan", govorio je Talant Dujšebaev.

Kod Montpelliera Jure Dolenec postigao je sedam golova, a Mathieu Grebille pet. Na drugoj strani Filip Ivić skupio je sedam obrana, jedan gol postigao je Manuel Štrlek, sedam Krzysztof Lijewski, Michal Jurecki dodao je šest, a Karol Bielecki pet.

Dva potpuno različita poluvremena viđena su u Szegedu. U prvom poluvremenu domaćin je prokockao dva gola prednosti iz prvog susreta i gubio je 16:14, ali sve to okrenuo je u nastavku susreta.

Nakon takvih prvih 30 minuta malo tko je mogao pretpostaviti da će Szeged na kraju slaviti s čak 33:24, ali uspio je, potpuno je nadigrao Dance u drugih 30 minuta i izborio je prolaz.

"Sve u svemu zadovoljan sam našim nastupom u Ligi prvaka. Potvrdili smo da nam je mjesto među 16 najboljih momčadi Europe", rekao je nakon susreta trener Bjerringbro-Silkeborga Peter Bredsdorff-Larsen.

Po sedam golova kod Szegeda postigli su Jonas Källman, Sergej Gorbok i Stas Skube, a Denis Buntić dodao je jedan. Kod gostiju po šest golova postigli su Sebastian Skube i Nikolai Markussen.

Najviše se namučio Flensburg koji je četiri minute prije kraja susreta bio na rubu eliminacije protiv Meškova. Međutim uspio se izvući i na kraju čak slaviti s 28:26.

Nijemci su u Brestu slavili s golom razlike, a na svom parketu četiri minute prije kraja zaostajali su 26:24. No tada dva gola postiže Johan Jakobsson, dvije obrane veže Mattias Andersson, a Hampus Wanne stavlja točku na i.

Rasmus Lauge Schmidt postigao je sedam golova, a po pet su dodali Anders Eggert i Wanne. Kod Meškova Rastko Stojković zabio je osam golova.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Rhein-Neckar Löwen24:26Kiel
Paris Saint-Germain35:27Nantes
Telekom Veszprem29:19RK Zagreb
OTP Bank Pick Szeged33:24Bjerringbro-Silkeborg
Barlinek Industria Kielce26:28Montpellier
Flensburg28:26Meškov Brest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!