Košarka

VIDEO: Westbrook uspio, ali i nije uspio, Hawksi odmarali igrače i šokirali Cavse, Heatu visi doigravanje

Dario Dodić • subota, 08.04.2017.
VIDEO: Westbrook uspio, ali i nije uspio, Hawksi odmarali igrače i šokirali Cavse, Heatu visi doigravanje
Foto: EPA

Russell Westbrook postao je drugi igrač u NBA povijesti koji će regularnu sezonu završiti s triple-double prosjekom, ali još uvijek nije uspio prestići Oscara Robertsona po broju triple-double učinaka nakon sinoćnjeg debakla Thundera protiv Sunsa. Debaklom se može okarakterizirati i poraz Cavsa od Hawksa. Nuggetsi su došli do važne pobjede, ali im kao i Heatu, koji je upisao tijesan poraz, visi doigravanje...

Russell Westbrook je uspio, ali i zasad još uvijek nije uspio. Nakon nastupa u Phoenixu protiv Sunsa postao je tek drugi igrač u povijesti NBA lige, nakon Oscara Robertsona, koji će regularnu sezonu završiti s triple-double prosjekom, ali nije uspio doći do 42. triple-doublea sezone kojim bi prestigao Robertsona i ostao sam na vrhu kao igrač s najviše triple-double učinaka u jednoj sezoni.

Nije da se nije trudio, ali nije to bila njegova večer. Sunsi su razbili Oklahoma City Thunder sa 120:99, a Westbrook je u igri ostao sve do tri minute prije kraja susreta. Večer je okončao s 23 koša (6/25 iz igre), 12 skokova i "samo" osam asistencija, ali i osam izgubljenih lopti, Sunsi su prekinuli niz od 13 poraza.

Nije sve izgubljeno za Russa iako je nakon prekinutog niza od sedam utakmica s triple-doubleom povezao dvije u kojima nije uspio preskočiti Robertsona, čekaju ga još tri utakmice do kraja regularne sezone, dvije protiv Denvera i jedna protiv Minnesote.

Do prekida crne serije Sunse je vodio Devin Booker, koji je u 38 minuta na parketu ubacio 37 koševa. 23 je koša uz 16 skokova dodao T.J. Warren. Dragan Bender nije se previše naigrao, dobio je deset minuta i za to vrijeme ubacio dva poena (1/2 za 2, 0/2 za 3), uz skok, asistenciju i blokadu.

Kod Thundera valja istaknuti Enesa Kantera sa 17 koševa te Stevena Adamsa (11 skokova) i Taja Gibsona sa po 12 koševa.

Zvuči nevjerojatno, ali Cleveland Cavaliersi opet su razočarali. Iako se činilo kako su se posljednjih tjedana probudili i kako igraju košarku za finale, sinoć su kod kuće glatko poraženi od Atlanta Hawksa, 114:100.

Od Hawksa koji su odmarali Dwighta Howarda, Kenta Bazemorea, Paula Millsapa i Dennisa Schrodera.

"Razina naše energije bila je zaista loša. Ne znam zašto. Očekivali bi od nas da želimo igrati bolje, i činilo smo to, no večeras smo napravili nekoliko koraka unatrag", rekao je LeBron James nakon neugodnog poraza.

Tim Hardaway Jr. vodio je Hawkse u rušenju prvaka, večer je okončao s 22 poena, šutirao je iz igre 9/14. Mike Dunleavy s klupe je dodao 20 poena, po 13 su ubacili Ilyasova i Muscala.

Cavse je ponovno predvodio LeBron James s 27 koševa, osam skokova i sedam asistencija, Kyrie Irving dodao je 18 koševa, Kevin Love 15 koševa i 15 skokova. Cavsi imaju pobjedu više od Celticsa u lovu na prvo mjesto Istoka.

Denver Nuggetsi trebali su pobjedu protiv New Orleans Pelicansa pod svaku cijenu i ostvarili su je. Na svom su parketu slavili Nuggetsi 122:106 i tako zadržali nade u doigravanje. Trenutno su prvi ispod crte na Zapadu, imaju pobjedu manje od osmoplasiranog Portlanda, ali u slučaju izjednačenog skora u playoff idu Trail Blazersi zbog boljeg međusobnog omjera.

Nuggetsi su slomili otpor Pelicansa u sjajnoj trećoj četvrtini, a u završnici su održali prednost zahvaljujući raspoloženom rookieju Jamalu Murrayu, koji je s 30 poena, najviše u karijeri, predvodio Nuggetse do pobjede. Odličan je bio i Nikola Jokić s 23 koša i 12 skokova. 20 je poena dodao Gary Harris.

Pelicansi nisu mogli računati na ozlijeđenog Cousinsa, predvodio ih je Anthony Davis s 25 poena. 20 je dodao Jordan Crawford, na 15 se zaustavio Alexis Ajinca.

Miami Heat je izgubio važnu utakmicu u Torontu, u neizvjesnoj završnici slavili su Raptorsi 96:94. Bila je to utakmica u kojoj je domaća momčad imala čak i 18 koševa prednosti u drugoj četvrtini, ali Heat se nije predavao, trebala im je pobjeda za hvatanje doigravanja, ali nisu uspjeli.

Raptorse je do pobjede, kao i mnogo puta ove sezone, predvodio DeMar DeRozan, a sinoć je postavio i klupski rekord po broju utakmica u sezoni s 30 i više poena. Bila mu je ovo 31. takva utakmica, prestigao je legendarnog Vincea Cartera.

"Nikad ne razmišljam o takvim stvarima dok mi ih netko ne spomene. Uvijek je lijepo ostvarenje kada prestigneš nekoga poput Vincea u bilo čemu", rekao je DeRozan nakon utakmice.

Večer je okončao s 38 koševa i šest skokova, 14 je poena dodao Cory Joseph, Kyle Lowry je prikupio 12 ubačaja.

Najbolji kod Heata bio je James Johnson s 22 koša i deset skokova, Goran Dragić ubacio je 18 poena, Hassan Whiteside 12 koševa uz deset skokova.

NBA, rezultati:
Cleveland - Atlanta 100:114
Toronto - Miami 96:94
Memphis - New York 101:88 (Conley 31 koš/Ndour 15 koševa)
Houston - Detroit 109:114 (Harden 33 koša, 9 skokova, 12 asistencija/Marjanović 27 koševa, 12 skokova)
Dallas - San Antonio 89:102 (Powell 12 koševa/Forbes 27 koševa)
Denver - New Orleans 122:106
Utah - Minnesota 120:113 (Hayward 39 koševa/Towns 32 koša, 13 skokova)
Phoenix - Oklahoma City 120:99
Los Angeles - Sacramento 98:94 (Randle 25 koševa/Collison 15 koševa, 10 asistencija)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!