Nogomet

Allegri: "Moj najveći rezultat u ove tri godine je to što Juventus respektiraju u Europi"

Branimir Korać • srijeda, 12.04.2017.
Allegri: "Moj najveći rezultat u ove tri godine je to što Juventus respektiraju u Europi"
Foto: EPA

Sjajnu utakmicu odigrao je Juventus protiv Barcelone i došao do zaslužene 3:0 pobjede. Torinska momčad tako je napravila veliki korak prema plasmanu u polufinale Lige prvaka...

Massimiliano Allegri imao je puno razloga za zadovoljstvo. Juventus je odradio taktički izvrsnu utakmicu, nadigrao Barcelonu i stavio ju u velike probleme.

"Moramo biti svjesni da je ovo bila sjajna izvedba, igrali smo tehnički dobro i u obrani i u napadu. To je prvi korak prema polufinalu, druga utakmica bit će posve drugačija priča. Ne mogu reći kolike su nam šanse u postocima, znam da ćemo morati u Barceloni igrati da postignemo pogodak. Još uvijek smo u procesu rasta, ali zadovoljan sam onime što su igrači napravili i zbog važnih koraka koje smo napravili posljednjih godina. Moj najveći rezultat u ove tri godine je to što Juventus respektiraju u Europi", istaknuo je Allegri.

Iako je njegova momčad odigrala sjajnu utakmicu, Allegri je pronašao određene manjkavosti.

"U prvom poluvremenu imali smo još nekoliko prilika, dobro smo čuvali loptu, ali smo nepotrebno tražili dodavanje viška. To je ono na čemu moramo raditi. Zaslužujemo kredit, svi su odrađivali posao u obrani zatvarajući njihove linije dodavanja i nismo dopuštali da Messi, Suarez ili Iniesta imaju tako često loptu u nogama, u protivnom ste u problemima."

Posebne pohvale zaradio je Paulo Dybala koji je postigao dva pogotka i s njima otvorio Juventusu put do pobjede.

"Dybala je sjajnim nastupom pokazao kvalitetu iako su svi bili odlični. Njegova završnica je fantastična, sretan sam zbog njega kao i zbog drugih igrača. Ovo je bio psihološki težak i važan tekst za nas, moramo i možemo još napredovati i usavršiti ovaj sustav."

Allegri upozorava kako ne smiju poletjeti nakon ove pobjede i moraju se koncentrirati na dvoboj s Pescarom koji slijedi.

"Ostvarili smo dobar rezultat, ali moramo ostati na zemlji i ne smijemo zaboraviti da imamo još puno posla. Slijedi nam Pescara i tu moramo pobijediti kako bi se približili Scudettu. Srećom imamo širok kadar i možda će u tom susretu u prvom planu biti neki drugi igrači."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!