Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - prve utakmice, 12.04.2017, 18:45 h
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund 2:3 Monaco
Monaco

VIDEO: Ljepotica u Signal Iduna Parku, Mbappe donio prednost Monacu

Dario Dodić • srijeda, 12.04.2017.
VIDEO: Ljepotica u Signal Iduna Parku, Mbappe donio prednost Monacu
Foto: EPA

Nogometaši Monaca napravili su velik korak prema polufinalu Lige prvaka, u sjajnoj utakmici koja se trebala igrati jučer Monaco je u Dortmundu svladao Borussiju s 3:2...

Ni bombe, ni šokovi, ni odgoda nisu uspjeli pokvariti ono čemu su se svi ljubitelji nogometa nadali - ljepoticu na Signal Iduna Parku u Dortmundu. U golijadi je bolje prošla momčad Monaca, koja s prednošću 3:2 iščekuje uzvrat na svom travnjaku.

U utakmici koja je zbog jučerašnjeg bombaškog napada na Borussijin autobus pomaknuta 22 sata unaprijed bolje se na početku snašao gost. Teško je bilo očekivati da jučerašnji događaji neće ostaviti traga na domaćoj momčadi, Borussia je otvorila susret u grču, što je Monaco vrlo brzo iskoristio.

Mogli su i morali gosti povesti već u 17. minuti. Sokratis je s leđa povukao mladog Kyliana Mbappea, nije to bio najčišći jedanaesterac, ali sudac Orsato pokazuje na bijelu točku. Kada je izvođač Fabinho ishod je uvijek isti, najstroža kazna pretvara se u pogodak. Do danas. Prvi put otkako je došao u Monaco Fabinho promašuje jedanaesterac, dosad je 13 puta bio siguran.

Nije bilo prevelike štete za goste jer su dvije minute kasnije ipak poveli. Štete je bilo za Borussiju jer je Monaco poveo iz zaleđa. Bernardo Silva sjurio se prema šesnaestercu Borussije, na lijevoj strani pronašao Lemara, čiji ubačaj pronalazi Mbappea koji bedrom zabija za vodstvo gostiju. Mbappe je bio u debelom zaleđu i pravo je čudo kako to linijski sudac nije uočio.

Ovim je golom Mbappe postao drugi najmlađi igrač u povijesti Lige prvaka koji je postigao gol u četvrtfinalu. Mlađi od njega bio je jedino Bojan Krkić, nadajmo se da će Mbappe ipak imati uspješniju karijeru.

Nakon što je Shinji Kagawa propustio veliku prigodu pred Danijelom Subašićem u 31. minuti pet minuta kasnije uslijedio je novi šok za domaćine. S lijeve je strane odlično u sredinu loptu zavrnuo Raggi, ispred Falcaa pokušava presjeći loptu Sven Bender, ali je vrlo efektno šalje iza leđa Bürkija za povećanje vodstva Monaca.

Borussia nije dobro izgledala pa se već na poluvremenu Tuchel odlučio na zamjenu, izvadio je Bendera i Schmelzera i ubacio Sahina i Pulišića - i pogodio. Pulišić je bio nerješiva enigma na lijevoj strani, Borussia je živnula u drugom poluvremenu i počela opasno prijetiti Subašićevom golu.

Bolja igra domaćina urodila je plodom u 57. minuti, dugo su kombinirali igrači Borussije, na kraju ubačaj stiže s lijeve strane, Aubameyang krasno petom upošljava Kagawu, Japanac stiže na loptu prije Subašića i dodaje Dembeleu, koji lagano poentira u praznu mrežu. Prvi se put u nokaut fazi Lige prvaka dogodilo da u istoj utakmici zabiju dvojica igrača mlađih od 20 godina (Mbappe i Dembele).

Nastavio je domaćin s pritiskom, činilo se kao da bi mogli i do izjednačenja, ali je u obrani Borussije ostajalo puno prostora. Falcao je morao povećati na 3:1 u 76. minuti, s lijeve ga je strane sjajno proigrao Lemar, kapetan Monaca prelazi i Bürkija, ali šalje loptu preko gola. Borussia nije dovoljno ozbiljno shvatila upozorenje, već tri minute kasnije Monaco je zabio treći gol. Piszczek je pogriješio, prekratku je loptu poslao Sokratisu, presjekao ju je Mbappe, sjurio se prema Bürkiju i prekrasno pogodio gornji desni kut Borussijinog gola za velikih 3:1.

Veselje gostiju trajalo je svega pet minuta, Kagawa se iskupio za promašaj iz prvog poluvremena, prošetao je Jemersona u kaznenom prostoru Monaca i lijepo zabio kraj nemoćnog Subašića za ipak podnošljivijih 2:3. Mogao je Aubameyang potpuno vratiti Borussiju u život, ali ne reagira dobro na Dembeleov ubačaj i glavom šalje loptu preko gola.

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Juventus3:0Barcelona
Borussia D.2:3Monaco
Atlético Madrid1:0Leicester City
Bayern1:2Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!