Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - prve utakmice, 12.04.2017, 20:45 h
Bayern
Bayern 1:2 Real Madrid
Real Madrid

VIDEO: Cristiano Ronaldo u pravom trenutku prekinuo sušu, Real prekinuo veliki Bayernov niz

Dario Dodić • srijeda, 12.04.2017.
VIDEO: Cristiano Ronaldo u pravom trenutku prekinuo sušu, Real prekinuo veliki Bayernov niz
Foto: EPA

Nogometaši Real Madrida preokretom su došli do pobjede u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, u gostima kod Bayerna slavili su s 2:1, oba je pogotka za Kraljevski klub postigao Cristiano Ronaldo...

Arturo Vidal dao, Arturo Vidal uzeo. Ova rečenica poprilično dobro opisuje večerašnji ogled Bayerna i Real Madrida na Allianz Areni. Bayern je bolje otvorio dvoboj, imao i prednost, mogao i morao doći do drugog pogotka, ali Vidal jedanaesterac nije pretvorio u svoj drugi pogodak. Uslijedio je preokret Real Madrida, koji se kući vraća sa značajnom prednošću.

S velikim je hendikepom u dvoboj s Realom ušao Bayern, ozlijedio se Robert Lewandowski i utakmicu je bio primoran gledati s tribina. No, u prvih 45 minuta izostanak Poljaka nije se pretjerano osjetio, Bayern je bio puno bolja momčad, Reala praktički nije bilo na travnjaku, prirodan slijed događaja bio je gol domaćih.

Igrala se 25. minuta, s desne je strane korner izveo Thiago Alcantara, u sredini se Vidal otresao Nacha i silovito glavom poentirao kraj nemoćnog Navasa. Bio je to prvi primljeni gol glavom Reala u Ligi prvaka još od listopada 2014. godine.

Mogao je Vidal zabiti u 40. minuti, Robben je sjajno prošao po desnoj strani, ubacio slabijom, desnom nogom, Vidal ponovno glavom tuče silovito, ali malo pokraj lijeve spojnice. Bolju priliku za drugi pogodak od one u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Vidal nije mogao dobiti, Carvajala je lopta nakon Riberyjevog udarca pogodila u ruku, sudac Rizzoli pokazuje na bijelu točku. Uopće je dvojbeno je li Carvajala lopta pogodila u ruku ili u rame, ali sigurno je da je ovo bila oštra kazna za Real jer u najgorem slučaju Carvajal je povlačio ruku i nije imao namjeru zaustavljanja lopte.

Pravda je pobijedila, smilovao se Arturo Vidal i loptu poslao preko grede.

U nastavku susreta na travnjaku se pojavio neki novi Real Madrid. Od prve su minute zagospodarili travnjakom i već u 47. došli do izjednačenja. Carvajal je ubacio, a Cristiano Ronaldo poentirao za 1:1. Bio je to prvi pogodak Portugalca u Ligi prvaka nakon 659 minuta suše, mora se priznati, u pravom se trenutku probudio Ronaldo.

Već u 56. minuti mogao je i Bale dospjeti na listu strijelaca, odlično ga je pronašao danas raspoloženi Luka Modrić, Velšaninov udarac glavom brani sjajni Neuer.

Novi hladan tuš za Bavarce uslijedio je u 61. minuti, Ronaldo je povukao kontru, prevario Javija Martineza, Portugalac je bio u naletu i Real bi išao s dvojicom na jednog igrača Bayerna, ali ruši ga Martinez i zarađuje drugi žuti, odnosno crveni karton. Zanimljivo je da je ovo prvi crveni karton Martineza nakon svibnja 2012. godine, a i taj je dobio također protiv Reala.

Mogao je Ronaldo do drugog pogotka u 75. minuti, našao se u sjajnoj prigodi, ali Neuer je fantastično obranio, vratar Bayerna glavni je razlog što domaćini nisu i teže stradali na Allianz Areni.

Dvije minute kasnije ni Neuer nije mogao ništa, lijepo je s lijeve strane u sredinu loptu zavrnuo Asensio, Ronaldo džonom zahvaća loptu ispred Bernata i zabija kroz noge Neueru za pobjedu Reala 2:1 i prekid nevjerojatnog niza od 16. domaćih pobjeda Bayerna u Ligi prvaka. Bio je to 100. Portugalčev gol u europskim klupskim natjecanjima.

Mateo Kovačić ušao je tek u 90. minuti, umjesto Luke Modrića.

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Juventus3:0Barcelona
Borussia D.2:3Monaco
Atlético Madrid1:0Leicester City
Bayern1:2Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10813.04.2017. u 22:41
    Moj finale: Juve- Atletico. Problem - kao uvijek - ce biti Real. Bayern zasluzeno ispada. Ancelloti htio osigurati nacijonalno prvenstvo pustivsi Lewu da igra prosle subote... i izgubio njega i sa time sansu da jucer pravi pritisak. Sta se Bayernu dogodilo nakon 1:0, to samo Bog zna. Müller jako... [više na forumu]
    narada108