Košarka

VIDEO: Hezonja završio sezonu rekordnim učinkom, Pacersi i Bullsi uhvatili posljednji vlak

Branimir Korać • četvrtak, 13.04.2017.
VIDEO: Hezonja završio sezonu rekordnim učinkom, Pacersi i Bullsi uhvatili posljednji vlak
Foto: EPA

Završen je regularni dio sezone i poznati su svi parovi prve runde doigravanja. U doigravanju će biti i jedan Hrvat, Bojan Bogdanović koji s Wizardsima ide na Hawkse...

Boston Celticsi osigurali su jedinicu na Istoku domaćom pobjedom protiv Milwaukee Bucksa 112:94. U posljednjem susretu regularnog dijela sezone Bucksi su odmarali igrače, Giannis Antetokounmpo, Tony Snell, Matthew Dellavedova, svi su propustili ovaj za Buckse nebitan dvoboj kako bi uhvatili zraka prije početka doigravanja.

Iako je Bucksima dvoboj bio nevažan, Celticsi su tek u posljednjoj četvrtini osigurali pobjedu. Prvu dionicu izgubili su s čak 36:25, ali do odmora su se vratili te onda u završnici stigli do visoke prednosti.

"Ovo je za mene nešto posebno, nikada nisam završio sezonu kao prvi nositelj, jako sam uzbuđen. Međutim kada dođe doigravanje, sve pozicije nositelja padaju u vodu", rekao je nakon susreta Isaiah Thomas koji je proradio tek u završnici prvog poluvremena kada su Celticsi napravili seriju 14:2. U posljednjoj dionici imali su još jednu veliku seriju i to 25:2 koja je prelomila dvoboj.

U pobjedničkom sastavu Gerald Green ubacio je 18 poena uz šest skokova, a po 16 poena i pet skokova dodali su Amir Johnson i Jae Crowder. Kod Bucksa po 15 poena i pet skokova upisali su Michael Beasley i Spencer Hawes.

Chicago Bullsi osigurali su doigravanje visokom pobjedom protiv Brooklyn Netsa 112:73. Bilo kakva pobjeda Bullsima je donosila doigravanje, Netsi su došli bez Trevora Bookera, Jeremyja Lina i Brooka Lopeza te nisu imali nikakve šanse u izbjegavanju visokog poraza.

Cijelim tijekom susreta Bullsi su dominirali, bili su puno bolji protivnik i nisu pružili nikakvu šansu Netsima koji su tek odrađivali posao i nisu bili od pomoći Miamiju koji se nadao kiksu Chicaga.

"Svi su imali zahtjevnu sezonu, to je normalno u ovako teškoj ligi. Sve momčadi, pogotovo u Istočnoj konferenciji, imale su dosta uspona i padova. Naš cilj bio je ulazak u doigravanje što smo i ostvarili te sam sretan zbog toga", istaknuo je Dwyane Wade.

U prvoj rundi doigravanja Bullsi igraju protiv Bostona, a Rajon Rondo vraća se u Massachusetts gdje će igrati protiv kluba u kojem je gradio karijeru osam i pol godina. "Sada sam igrač Bullsa i samo me zanima kako proći u drugu rundu doigravanja", ističe Rondo.

U ovom susretu kod Bullsa Jimmy Butler ubacio je 25 poena uz šest skokova, Paul Zipser upisao je rekord karijere s 21 poenom i šest skokova, a Bobby Portis dodao je 12 poena i deset skokova. Kod Netsa Archie Goodwin ubacio je 20 poena uz sedam skokova, a KJ McDaniels 15 poena uz šest skokova. Inače Netsi su šutirali za tricu užasnih 3/33.

Cavaliersi su i prije susreta bili svjesni da im je jedini na Istoku izmaknula, Celticsi teško da su mogli kiksati na svom parketu, a Cavsi bez LeBrona Jamesa, Kevina Lovea i Kyrieja Irvinga tek su prosječna momčad, za standarde NBA lige čak i momčad donjeg doma.

Raptorsi također nisu bili kompletni, ali bez problema svladali su ovakve Cavse u zagrijavanju za doigravanje. Loša vijest za Cavse je forma uoči doigravanja, od početka ožujka ne igraju dobro i sezonu su zaključili s deset pobjeda i 14 poraza u zadnje 24 utakmice regularnog dijela.

Dobra vijest za Cleveland tek je povratak Tristana Thompsona koji je odigrao prvu utakmicu nakon ozljede ruke te za 18 minuta ubacio deset poena. "Imamo dosta iskusnih igrača koji znaju kako se ponašati u doigravanju, samo nam je potrebno uhvatiti zamah, sve će biti u redu", govorio je nakon susreta Thompson.

Toronto je u ovom dvoboju predvodio Norman Powell s 25 poena, a po 13 su dodali Jonas Valančiunas (sedam skokova i ubačena prva trica u karijeri) i Kyle Lowry. Kod poraženih Iman Shumpert ubacio je 11 poena, a uz Thompsona po deset su dodali Deron i Derrick Williams.

Pacersi nisu imali pravo na kiks, morali su upisati pobjedu da bi uhvatili doigravanje. U Indianapolis su stigli Hawksi koji su već osigurali doigravanje i poziciju za doigravanje i ovaj dvoboj nije im ništa značio. Motiviraniji Pacersi lakoćom su slavili sa 104:86.

Hawksi su iskoristili posljednji susret regularnog dijela sezone i za odmaranje onih glavnih zvijezda što je dodatno olakšalo posao domaćinu na putu do pobjede.

Paul George bio je pravi, nosio je Pacerse s 32 poena i 11 skokova, a Jeff Teague dodao je 19 poena i sedam asistencija. Kod oslabljenih Hawksa Ersan Ilyasova ubacio je 15 poena, a Jose Calderon 12 uz pet asistencija.

Miami Heat neće vidjeti doigravanje. Očajan ulazak u sezonu i omjer 11-30 u prvom dijelu sezone skupo ih je stajao, nisu se mogli oporaviti niti s 30-11, drugim najboljim omjerom u ligi u drugom dijelu sezone.

U posljednjem susretu svladali su Washington Wizardse sa 110:102, ali to nije bilo dovoljno, trebali su poraz Bullsa ili Pacersa te su parket napustili u suzama.

Wizardsi su već bili sigurni, oni su znali da ih u doigravanju čeka Atlanta i ovaj dvoboj odradili su bez Johna Walla i Bradleyja Beala.

Bojan Bogdanović za 19 minuta ubacio je sedam poena (2/6 za dva, 1/2 za tri), a prvo ime Wizardsa bio je Trey Burke s 27 poena. Na drugoj strani Goran Dragić bo je na 28 poena i pet asistencija, a Hassan Whiteside dodao je 24 poena i 18 skokova.

Dario Šarić nije nastupio u posljednjoj utakmici Sixersa ove sezone, nije bilo potrebe forsirati s obzirom da vuče ozljedu te je ranije zaključio sezonu. U rookie sezoni nastupio je tako u 81 utakmici i prosječno ubacivao 12.8 poena uz 6.3 skokova i 2.2 asistencije za 26 minuta po susretu.

Carmelo Anthony možda je odigrao posljednju utakmicu u dresu Knicksa, ljeto će pokazati, a dosta toga bit će jasnije i nakon razgovora s Philom Jacksonom.

U posljednjem susretu sezone Knicksi su svladali Sixerse sa 114:113 zahvaljujući ubačaju Mauricea Ndoura 18 sekundi prije kraja. Nakon toga Sixersi su imali dva napada za pobjedu, ali Nik Stauskas nije ih realizirao.

Knickse su predvodili Justin Holiday s 20 poena i pet skokova, Carmelo Anthony sa 17 poena i Marshall Plumlee s 14 poena i 11 skokova. Kod Sixersa Justin Anderson ubacio je 26 poena, a Alex Poythress 18 poena uz šest skokova.

Magic i Pistonsi odradili su posljednji dvoboj sezone koji nije imao nikakav rezultatski značaj, Orlando je na kraju slavio sa 113:109, a Mario Hezonja s 11 uhvaćenih skokova postavio je svoj osobni rekord. Hezonja je tome dodao osam poena (1/4 za dva, 2/3 za tri) i dvije ukradene lopte za 23 minute.

Šteta da priliku nije dobio i Damjan Rudež koji je ostao bez minutaže na završetku sezone. Najbolji kod Magica bio je Aaron Gordon s 32 poena i 12 skokova, Elfrid Payton dodao je 21 poen i 13 asistencija, a Nikola Vučević 18 poena i 11 skokova.

Kod Pistonsa po 20 poena ubacili su Ish Smith (deset asistencija) i Kentavious Caldwell-Pope dok je Boban Marjanović dodao 14 poena i 11 skokova.

NBA:
Boston Celtics - Milwaukee Bucks 112:94 (Gerald Green 18p, 6sk / Michael Beasley 15p, 5sk)
Chicago Bulls - Brooklyn Nets 112:73 (Jimmy Butler 25p, 6sk / Archie Goodwin 20p, 7sk)
Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 83:98 (Iman Shumpert 11p / Norman Powell 25p)
Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 123:118 (James Harden 27p, 10sk, 12as / Karl-Anthony Towns 28p, 21sk)
Indiana Pacers - Atlanta Hawks 104:86 (Paul George 32p, 11sk / Ersan Ilyasova 15p)
Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 93:100 (Zach Randolph 15p, 5sk / Devin Harris 15p, 8as)
Miami Heat - Washington Wizards 110:102 (Goran Dragić 28p, 5as / Trey Burke 27p)
New York Knicks - Philadelphia 76ers 114:113 (Justin Holiday 20p, 5sk / Justin Anderson 26p)
Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 105:111 (Taj Gibson 13p, 7sk / Nikola Jokić 29p, 16sk, 8as, 5bl)
Orlando Magic - Detroit Pistons 113:109 (Aaron Gordon 32p, 12sk / Ish Smith 20p, 10sk)
Utah Jazz - San Antonio Spurs 101:97 (Gordon Hayward 14p / LaMarcus Aldridge 18p, 5sk)
Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 109:94 (Kevin Durant 29p, 8sk, 5as / Jordan Clarkson 17p)
Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 115:95 (DeAndre Jordan 18p, 17sk / Willie Cauley-Stein 19p, 14sk, 6as)
Portland Trail Blazers - New Orleans Pelicans 100:103 (Shabazz Napier 25p / Jordan Crawford 15p)

Parovi prve runde doigravanja:

Boston Celtics - Chicago Bulls
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers
Washington Wizards - Atlanta Hawks
Toronto Raptors - Milwaukee Bucks

Golden State Warriors - Portland Trail Blazers
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies
Houston Rockets - Oklahoma City Thunder
Los Angeles Clippers - Utah Jazz

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.04.2017. u 18:42
    Šta je tu toliko obecavajuce, dečko je toliko nepredvidiv i nema nimalo samopouzdanja, gledao sam utakmicu u Chicago -Orlando promašio je zicer svih zicera to dovoljno govori po meni ako hoce da spasi karijeru neka se vrati u Europu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.04.2017. u 13:26
    Obećavajuće izgleda ovo za Marija. Veselim se njegovoj idućoj sezoni.
    Obrisan korisnik