Nogomet

Jardim: "Uvijek tražimo novi pogodak, to nam je u DNA", Tuchel: "Nismo bili dovoljno dobri"

Petar Jenjić • četvrtak, 20.04.2017.
Jardim: "Uvijek tražimo novi pogodak, to nam je u DNA", Tuchel: "Nismo bili dovoljno dobri"
Foto: EPA

Trenutno vodeća momčad francuskog prvenstva Monaco uspio je proći u polufinale Lige prvaka kao prva momčad koja je, prije natjecanja u grupama, odradila i dva posljednja pretkola. Trener Leonardo Jardim želi da njegova momčad, bez obzira koga izvukli u polufinalu, uživa u igri i pokaže sve svoje napadačke kvalitete...

Thomas Tuchel je priznao nakon utakmice kako nije bio potpuno zadovoljan izvedbom svoje momčadi koja nije odgovorila zahtjevima četvrtfinala Lige prvaka. Nakon poraza u prvoj, izgubili su utakmicu i u uzvratu pa je tako Monaco prva momčad koja je došla do ove faze natjecanja nakon što je odradila i dva pretkola, uoči natjecanja po skupinama.

"Započeli smo vrlo dobro, s nekoliko dobrih napada kada smo uspijevali pronaći prostor i onda smo primili nesretan gol. To nas je djelomično i uništilo. Tada smo napravili dosta pogrešaka u dodavanju i pozicioniranju na terenu. U drugom smo poluvremenu pokušali ponovno, ali nismo se uspjeli nadovezati na prvi gol, nismo bili dovoljno dobri. Sve skupa, naša izvedba nije bila dorasla večerašnjoj utakmici.", rekao je trener njemačke momčadi.

Vratar Borussije Roman Burki rekao je kako nije dovoljno dobro reagirao kod prvog gola, da je trebao bolje obraniti pokušaj Benjamina Mendyja:< "Naše su im pogreške pomogle u postizanju prva dva pogotka što je nama dodatno otežalo stvari. Pokušali smo sve nakon odmora i mislim da smo tada čak i igrali dobro, ali bilo je sve gotovo nakon njihovog trećeg gola. Prvi je gol bio moja greška, trebao sam bolje reagirati."

Trener Monaca Leonardo Jardim bio je zadovoljan izvedbom svojih igrača. Svjestan je da ih u polufinalu čeka jako težak protivnik i da će na teren izaći i uživati u igri.

"Večeras smo odigrali vrlo dobru utakmicu, bili smo u kontroli, pokazali smo ambiciju. Uvijek smo tražili novi pogodak jer to je način kako mi igramo, to je u našoj DNA. Na kraju je moglo završiti 5:3 ili 6:3 jer su obje momčadi propustile po nekoliko prilika.

"Naši će nas rivali željeti izvući u petak na ždrijebu, ali naša je želja izaći na teren, uživati u igri i pokazati svoje napadačke kvalitete kao što to uvijek i radimo.", zaključio je Jardim.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!