Rukomet

Vardar s vrlo dobrima Cindrićem i Čupićem do važne pobjede u Njemačkoj

Branimir Korać • subota, 22.04.2017.
Vardar s vrlo dobrima Cindrićem i Čupićem do važne pobjede u Njemačkoj
Foto: EPA

Odigrana su prva dva četvrtfinalna susreta rukometne Lige prvaka, a vrlo blizu prolaza došao je Vardar gostujućom pobjedom kod Flensburga. Veszprem je na svom parketu bio bolji od Montpelliera...

Nakon prvog dvoboja između Veszprema i Montpelliera ostaje sve otvoreno. Mađari su u svojoj dvorani slavili s 26:23, no tri gola prednosti nije neki razlog za miran odlazak na gostovanje. U Montpellieru očekuje ih vrlo teška utakmica, uostalom i branitelj naslova Kielce tamo je glatko poražen stoga niti Veszpremu neće biti lako.

U zanimljivom prvom susretu Veszprem je iskoristio dobro razdoblje Mirka Alilovića koji je ostavio Montpellier šest minuta bez postignutog pogotka i tu je domaćin golovima Palmarssona i Nagyja prvi put otišao na tri razlike. U nastavku susreta igrao je bez važne obrambene karike Timuzsina Schucha koji je zbog grubog prekršaja na Diegu Simonetu zaradio izravni crveni karton, ali to nije utjecalo na obrambeni nastup Veszprema koji je tu odradio dobar posao i u konačnici primio samo 23 pogotka.

Mogao je i s uvjerljivijim vodstvom na uzvrat, tijekom drugog poluvremena vodio je i sa šest golova viška, ali gosti su ipak uspjeli smanjiti zaostatak i s prihvatljivijim rezultatom otići na uzvrat.

"Nikada ne znate jesu li tri gola dovoljna prednost, ali na kraju možemo biti ponosni jer smo svladali vrlo snažnog protivnika. Naša obrana bila je sjajna, Montpellier najčešće postiže preko 30 golova, a mi smo ga zadržali na 23", govorio je nakon susreta Xavier Sabate.

Najbolji kod Veszprema bili su Aron Palmarsson i Laszlo Nagy s po šest golova dok je Renato Sulić dodao jedan pogodak. Marko Kopljar i Ivan Slišković nisu konkurirali za nastup. Kod Montpelliera Valentin Porte postigao je pet pogodaka.

Vardar je napravio veliki korak prema završnom turniru u Kölnu. Makedonski prvak slavio je u gostima kod Flensburga s 26:24 i u Skoplje nosi prednost, ali može biti nezadovoljan što nije i uvjerljivije slavio jer je imao veliku priliku za to.

Arpad Šterbik s 19 obrana predstavljao je najveću prepreku za igrače Flensburga, španjolski reprezentativac briljirao je u ključnoj utakmici i najzaslužniji je što Vardar nosi prednost na uzvrat.

Prvo poluvrijeme bilo je užasno za domaćina, Vardar je na odmoru vodio s 15:9, Flensburg nikako nije mogao razviti svoju igru, a tek kada su gosti u drugom dijelu došli i do plus sedam, Vranješova momčad počela se buditi.

Došao je Flensburg na samo dva razlike, ali igrao je brzopleto i dopustio je Vardaru ponovno odvajanje na 26:22. U završnici susreta golovima Glandorfa barem donekle vratio je nadu u prolaz, no za to će trebati u Skoplju puno bolji nastup.

"Lijepo je vidjeti borbeni duh naših igrača s kojim smo se vratili nakon odmora, ali problem u cijeloj priči naša je napadačka izvedba u prvom dijelu. Vardar se savršeno prilagodio na našu igru", kaže Vranješ.

U sastavu Vardara po pet golova postigli su Alex Dujšebaev i Luka Cindrić dok je Ivan Čupić dodao četiri gola. U domaćem sastavu Johan Jakobsson bio je strijelac šest puta.

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Flensburg24:26Vardar Skoplje
Telekom Veszprem26:23Montpellier
OTP Bank Pick Szeged27:30Paris Saint-Germain
Kiel28:26Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu23.04.2017. u 09:20
    Cindric je odigrao fantasticnu utakmicu. Kakvog smo samo igraca dobili za repku!
    vjesu