Rukomet

Hrvati uspješni u prvim susretima, Wisla i Kielce poveli u četvrtfinalnoj seriji

Mihaela Bradovski • nedjelja, 23.04.2017.
Hrvati uspješni u prvim susretima, Wisla i Kielce poveli u četvrtfinalnoj seriji
Foto: EPA

Wisla i Kielce očekivano su došli do glatkih pobjeda u prvim susretima četvrtfinalne serije poljskog prvenstva. Najefikasniji Hrvat bio je Šime Ivić...

Kielce je dobro otvorilo četvrtfinalnu seriju protiv Gornika, glatkom gostujućom pobjedom 33:23, napravljen je veliki korak prema prolasku u polufinale.

Očekivano nije bilo nikakvih problema za kvalitetom jače goste koji su lakoćom dominirali susretom i u konačnici visoko slavili. Plus pet bilo je već na odmoru, u nastavku susreta gosti su dodatno povisili prednost i stigli do 1-0 u seriji.

Posebno raspoložen bio je Tobias Reichmann s 11 golova, pet je dodao Krzysztof Lijewski, Manuel Štrlek zabio je jedan, a Filip Ivić upisao šest obrana. Marek Daćko sa sedam golova predvodio je domaćina.

Do očekivanog vodstva u seriji došla je i Wisla koja je u gostima s 29:21 svladala Chobry Glogow. Momčad iz Plocka morala je nešto više raditi za pobjedu, ali je odličnim nastupom u drugom dijelu slomila otpor domaćina.

Chobry Glogow odlično se držao u prvom dijelu, na odmoru je na semaforu stajalo 11:11 da bi u drugom dijelu kvaliteta gostiju ipak presudila i Wisla je glatko slavila.

Valentin Ghionea predvodio ju je sa šest golova, Šime Ivić postigao je tri, a Lovro Mihić dva gola.

Četvrtfinale poljskog prvenstva, prve utakmice:
Gornik Zabrze - Vive Tauron Kielce 23:33
Chobry Glogow - Orlen Wisla Plock 21:29

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!