Nogomet

Darijo Srna stavio potpis na produženje vjernosti Šahtaru

HINA • ponedjeljak, 01.05.2017.
Darijo Srna stavio potpis na produženje vjernosti Šahtaru
Foto: FaH

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna u ponedjeljak je na svoj 35. rođendan potpisao novi ugovor sa Šahtarom iz Donjecka, koji vrijedi do ljeta 2018. godine, objavljeno je na internetskom portalu Šahtara.

"Nismo pregovarali o ugovoru jer vjerujem klubu i predsjedniku Rinatu Ahmetovu. Teško je reći koliko ću još igrati. Iako mi je 35 godina, osjećam se dobro. Ja volim i poštujem Šahtar i njegove navijače i neću nikoga varati, nemam namjeru igrati samo da bi postavio neke rekorde. Prestat ću čim budem osjetio da ne mogu više igrati na visokoj razini. Želim ove sezone osvojiti ukrajinsko prvenstvo više nego ikad prije, te još jednom igrati u Ligi prvaka", izjavio je Srna.

On je stigao u Šahtar 2003. godine iz Hajduka i dugogodišnji je kapetan ukrajinskog kluba. Rekorder je po broju nastupa za Šahtar sa 524 utakmice, i za "rudare" je zabio 49 golova. U dresu Šahtara osvojio je 22 trofeja, uključujući i Kup Uefe 2009. godine.

Od devet naslova prvaka Ukrajine, osam ih je osvojeno za vrijeme Srnine ere. Također, Srna je sudjelovao u osvajanju šest domaćih kupova. Na dobrom putu je da osvoji još jedan naslov prvaka Ukrajine, jer Šahtar ima 14 bodova više od kijevskog Dinama.

Srna je i rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Hrvatske, sa 134 utakmice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!