Rukomet

Francuska poražena u Norveškoj, Njemačka pregazila Sloveniju, Rusija i dalje bez pobjede

Mihaela Bradovski • četvrtak, 04.05.2017.
Francuska poražena u Norveškoj, Njemačka pregazila Sloveniju, Rusija i dalje bez pobjede
Foto: EPA

Odigran je dio susreta trećeg kola kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj. Uvjerljivi su bili Nijemci i Šveđani koji su u gostima pregazili Sloveniju i Rusiju...

U skupini 4 domaćini dominiraju. U prva dva kola reprezentacije koje su igrale na svom parketu upisale su pobjedu, isti trend nastavljen je i na startu trećeg kola. Ukrajina je u Sumiju stigla do pobjede protiv Češke 26:23 i tako obranila domaći parket. Domaćin je u završnici prvog dijela preuzeo vodstvo i do kraja susreta nije ga ispuštao i imao je kontrolu nad rezultatom.

Artem Kozakevič sa sedam golova predvodio je Ukrajinu, po šest golova dodali su Oleksandr Tilte i Stanislav Žukov. Kod Češke Jakub Hrstka postigao je devet golova, a šest je dodao Miroslav Jurka.

Rusi su u problemima i nakon tri kola nemaju nijednu pobjedu. U prva dva kola upisali su remije, a u trećem su pregaženi u St. Peterburgu protiv Švedske. Vrlo lagan posao za Šveđane koji niti sami nisu očekivali da će Rusija ovako lako pasti i na kraju izgubiti s čak 29:21.

Niclas Ekberg odigrao je sjajnu utakmicu i s devet golova predvodio Švedsku, pratili su ga Jim Gottfridsson sa šest i Mattias Zachrisson s pet golova. Kod poraženih Aleksander Dereven postigao je pet golova.

U jednom od najzanimljivijih mečeva dana Norveška je svladala Francusku s 35:30. 45 minuta meč je bio potpuno izjednačen, ali onda se Norveška odvojila na krilima sjajnog Sandera Sagosena i Francuska se nije uspjela oporaviti.

Sagosen je bio nezadrživ s 13 golova, a po pet su dodali Kristian Björnsen i Kent Robin Tönnesen. Na drugoj strani Nedim Remili postigao je sedam golova, a po pet su dodali Daniel Narcisse i Kentin Mahe.

Dramatično je bilo u slovačkom Hlohovcu gdje su Slovaci i Crnogorci remizirali 27:27. Manje od pet minuta prije kraja Slovačka je vodila 26:23 da bi Crna Gora u samoj završnici pogotkom Borozana povela 27:26. Ipak na isteku vremena Lasica je skrivio sedmerac koji Urban pretvara u pogodak za remi.

Tomaš Urban predvodio je Slovačku s devet golova dok je Patrik Hruščak dodao pet. Na drugoj strani Vuko Borozan bio je strijelac 11 puta, a Vasko Ševaljević zabio je šest golova.

Njemačka se u Stožicama poigrala sa Slovenijom i nanijela joj je težak poraz. S velikim zanimanjem čekao se ovaj dvoboj, no on je završio pogubno po Sloveniju koja se nije mogla nositi s raspoloženim protivnikom.

Prvi strijelac Lige prvaka Uwe Gensheimer bio je prvo ime Njemačke s 11 golova, a Jure Dolenec s pet golova predvodio je Sloveniju.

Španjolska je bila u velikim problemima u Innsbrucku, ali se uspjela izvući. Dva gola Ferrana Solea u samoj završnici donijela su preokret Španjolcima i pobjedu 30:29 čime su ostali stopostotni.

Krilo Toulousea ujedno je i predvodilo španjolske strijelce s pet golova dok je Janko Božović kod Austrije postigao šest pogodaka.

Skupina 1, prvo kolo:
Latvija - Nizozemska 27:29

Poredak:
1. Danska 4 (-1), 2. Mađarska 4 (-1), 3. Nizozemska 2, Latvija 0

Skupina 3, prvo kolo:
Austrija - Španjolska 29:30

Poredak:
1. Španjolska 6, 2. Austrija 2, 3. Finska 2 (-1), 4. BiH 0 (-1)

Skupina 4, treće kolo:
Ukrajina - Češka 26:23

Poredak:
1. Ukrajina 4, 2. Češka 2, Makedonija 2 (-1), 4. Island 2 (-1)

Skupina 5, treće kolo:
Slovenija - Njemačka 23:32

Poredak:
1. Njemačka 6, 2. Slovenija 3, 3. Portugal 1 (-1), 4. Švicarska 0 (-1)

Skupina 6, treće kolo:
Rusija - Švedska 21:29, Slovačka - Crna Gora 27:27

Poredak:
1. Švedska 6, 2. Slovačka 2, 3. Rusija 2, 4. Crna Gora 2

Skupina 7, treće kolo:
Norveška - Francuska 35:30, Belgija - Litva 29:33

Poredak:
1. Francuska 4, 2. Norveška 4, 3. Litva 4, 4. Belgija 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!