Košarka

Dario Šarić u finalu izbora za rookieja godine, samo Leonard od MVP kandidata još u doigravanju

HINA • subota, 20.05.2017.
Dario Šarić u finalu izbora za rookieja godine, samo Leonard od MVP kandidata još u doigravanju
Foto: EPA

Hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić, član Philadelphia 76ersa, sinoć je potvrđeno, jedan je od tri finalista za titulu najboljeg rookieja NBA lige...

Osim njega u najuži izbor ušli su još njegov suigrač Joel Embiid, koji je zbog ozljede koljena sezonu završio još u veljači i Malcolm Brogdon iz Milwaukee Bucksa.

U finalu kategorije najkorisnijeg igrača samo je jedan igrač čiji se klub još uvijek natječe u doigravanju. To je Kawhi Leonard igrač San Antonio Spursa. Uz njega su kandidati i James Harden iz Houston Rocketsa i rekorder s 42 triple-doublea u jednoj sezoni Russell Westbrook (Oklahoma City Thundera). Među finalistima nema LeBrona Jamesa (Cleveland Cavaliers), koji je nagradu osvajao četiri puta 2009., 2010., 2012. i 2013., kao ni Stephena Curryja (Golden State Warriors) koji je proglašen MVP-jem zadnje dvije godine.

Za titulu najboljeg trenera u sezoni 2016./17 natječu se u finalu trener San Antonija Gregg Popovich, Mike D'Antoni iz Houston Rocketsa i Erik Spoelstra iz Miami Heata.

Imena pobjednika će biti proglašena 26. lipnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!