Košarka

Velimir Perasović s Efesom u polufinalu turskog doigravanja

Branimir Korać • subota, 27.05.2017.
Velimir Perasović s Efesom u polufinalu turskog doigravanja
Foto: EPA

Anadolu Efes prošao je u polufinale turskog prvenstva. U četvrtfinalu Efes je bio uspješniji od Galatasaraya nakon što je slavio u trećoj utakmici 87:76...

Bez većih stresova Anadolu Efes stigao je do pobjede u trećoj utakmici četvrtfinalne serije protiv Galatasaraya i s 2-1 prošao u polufinale. U odlučujućoj utakmici Perasovićeva momčad potvrdila je status favorita i slavila 87:76.

Anadolu Efes tako je izborio dvoboj protiv Bešiktaša koji je dvokorakom prošao preko Gaziantepa. U drugom polufinalu sastaju se Fenerbahče i Darušafaka.

U trećoj utakmici nije bilo previše uzbuđenja. Galatasaray je držao korak do završnice druge četvrtine kada se Efes počeo odvajati i na odmor odnio osam poena prednosti.

U trećoj dionici gosti su u jednom trenutku smanjili na 52:47 preko Austina Dayea, međutim Efes je odmah odgovorio, stvorio dvoznamenkastu prednost i rutinski priveo utakmicu kraju.

Derrick Brown predvodio je pobjednika s 22 poena i sedam skokova dok je DeShaun Thomas dodao 15 poena. Kod poraženih Errick McCollum ubacio je 32 poena, a Austin Daye 21 uz pet skokova.

Tursko prvenstvo, četvrtfinale:
Anadolu Efes - Galatasaray 87:76 (2-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!