Nogomet

VIDEO: Ronaldova čarolija moćnija od Mandžukićeve, povijesni trijumf Real Madrida!

Dario Dodić • subota, 03.06.2017.
VIDEO: Ronaldova čarolija moćnija od Mandžukićeve, povijesni trijumf Real Madrida!
Foto: EPA

Nogometaši Real Madrida briljantnim su drugim poluvremenom posve deklasirali Juventus u finalu Lige prvaka i s veličanstvenih 4:1 tako postali prva momčad koja je u eri Lige prvaka obranila naslov najbolje momčadi Europe! Sjajan pogodak Marija Mandžukića nije pomogao Juveu, Cristiano Ronaldo i društvo bili su jednostavno bolji...

Juventus - Real Madrid 1:4 (1:1)

Liga prvaka, finale:
Cardiff - Millennium Stadium
Sudac: Felix Brych

Golovi: 0:1 Ronaldo 20', 1:1 Mandžukić 27', 1:2 Casemiro 61', 1:3 Ronaldo 64', 1:4 Asensio 90'
Žuti kartoni: Dybala 12', Pjanić 66', Alex Sandro 70', Cuadrado 72', 84'/Ramos 31', Carvajal 42', Kroos 53'
Crveni kartoni: Cuadrado 84'/-

Juventus: Buffon, Chiellini, Bonucci, Barzagli (od 66. Cuadrado), Alex Sandro, Khedira, Pjanić (od 71. Marchisio), Alves, Dybala (od 78. Lemina), Mandžukić, Higuain

Real Madrid: Navas, Marcelo, Varane, Ramos, Carvajal, Modrić, Casemiro, Kroos (od 89. Morata), Ronaldo, Isco (od 82. Asensio), Benzema (od 77. Bale)

Zinedine Zidane imao je puno kritičara otkako je preuzeo klupu Real Madrida. Večeras ih je sve do kraja ušutkao. U dvoboju protiv velikog taktičkog genija Maxa Allegrija odnio je veliku pobjedu u drugom poluvremenu, Juventus koji je do finala primio tek tri gola u Cardiffu je primio čak četiri u 90 minuta. U drugih 45 minuta Juventusovi su igrači izgledali kao amateri, Real ih je posve nadigrao i postao prvi klub u eri Lige prvaka koji je uspio obraniti titulu najbolje momčadi Europe.

Bila su to dva suprotna poluvremena. Iako je Kraljevski klub poveo, Juventus je stajao bolje u prvom dijelu, bio opasniji i možda i zaslužio voditi nakon 45 minuta. No zaslužiti se sve mora na terenu, dok su odlični pokušaji Higuaina i Pjanića zaustavljeni, Real je iz prvog udarca poveo.

Igrala se 20. minuta, brzu je kontru povukla španjolska momčad. Lopta u brzoj tranziciji preko Benzeme dolazi do Cristiana Ronalda, Portugalac je gura na desnu stranu do Carvajala, ovaj mu vraća povratnu na rub kaznenog prostora, Ronaldo preciznim udarcem matira Gigija Buffona. Bio je to 500. gol Reala u povijesti Lige prvaka, nijednoj drugoj momčadi to nije pošlo za rukom. Portugalac je postao prvi igrač koji je u tri različita finala Lige prvaka zatresao mrežu.

Samo sedam minuta trajalo je veselje Real Madrida, Juventus spektakularnim pogotkom Marija Mandžukića dolazi do izjednačenja. Bila je to sjajna akcija Juvea, na kraju Higuain spušta loptu na Mandžu, Hrvat je prsima prima i onda preko glave fenomenalno pogađa gornji desni kut kraj nemoćnog Navasa. Mandžukić je tako postao tek treći igrač u povijesti Kupa i Lige prvaka, koji je u finalima ovog natjecanja zabio gol u dresu dva različita kluba. Uz njega tu su Velibor Vasović i Cristiano Ronaldo.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Bilo je to sve od zanimljivosti u prvom dijelu, kako je vrijeme odmicalo to je Real igrao sve bolje, dok se Juventus sve više povlačio. Izuzmemo li asistenciju Higuaina za Mandžukića, argentinska veza Dybala - Higuain bila je nevidljiva, kao da se nisu niti pojavili na utakmici.

U nastavku susreta Juventus je posve nestao s travnjaka, Real je preuzeo inicijativu, pritisnuo Juve. Prvo je upozorenje stiglo od Luke Modrića, koji je dramatično podignuo igru u drugom dijelu, u 54. minuti opalio je lijevom s 20 metara, ali obranio mu je udarac Buffon. U 61. ni Buffon nije mogao ništa. Casemiro je opalio s 30 metara, lopta je na putu prema golu pogodila u petu Khediru i dovoljno promijenila smjer da bi prevarila Buffona, Real uz puno sreće ponovno vodi. Zasluženo.

Tri minute kasnije utakmica je praktički bila riješena. Modrić krade loptu ispred Mandžukića koji je premlako išao na nju, dolazi do Carvajala koji je prosljeđuje hrvatskom veznjaku u prostor, Luka sjajno ubacuje u sredinu, a Cristiano Ronaldo između zbunjenih Chiellinija i Bonuccija s pet metara zabija svoj drugi gol za 3:1. Bio je to 600. gol Ronalda u karijeri, što u klubovima, što u reprezentaciji, 12. gol ove sezone čime je prestigao Messija i postao najbolji strijelac ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka.

Pokušao je Allegri oživjeti napad uvođenjem Cuadrada umjesto Barzaglija, no to se nije pokazalo dobrim potezom jer je u kratkom roku Cuadrado prikupio dva žuta kartona, posebno je nepotreban i glup bio onaj u 84. minuti kada je nakon što je lopta otišla u aut u prolazu nagazio Sergija Ramosa. Sve se dogodilo pred linijskim sucem i Juve ostaje s igračem manje i s dva gola zaostatka.

Bilo je to previše s obzirom da ni u borbi 11 na 11 nisu mogli protiv fenomenalnog Real Madrida, u 90. minuti stigao je i posljednji čavao u Juventusov lijes, Marcelo u 90. sjajno po lijevoj strani ulazi u šesnaesterac Juvea, povratnom loptom pronalazi Asensija, koji postavlja konačnih 4:1.

Sjajni Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta, dok je Mateo Kovačić trijumf Reala gledao s klupe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.06.2017. u 08:24
    satrali su ih u drugom poluvremenu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2017. u 14:40
    Zaboravljate da je uz sve što kažete o Modriću i Kroosu Real počeo dobro igrati tek kada je Bale sjeo na klupu i ušao Isco koji je je odigrao kraj sezone maestralno!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.06.2017. u 09:44
    [QUOTE=vjesu]Ljudi, ajmo konacno svi priznati da je Luka Modric najbolji vezni igrac na svijetu. On u finalu LPa odigra maestralno! Kad je Luka poceo igrati Real je bio nezaustavljiv. Kroos i on su se trazili i nasli. Jako sam zadovoljan utakmicom, finala znaju inace biti dosadna ali ovaj dvoboj je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • vjesu04.06.2017. u 01:57
    Ljudi, ajmo konacno svi priznati da je Luka Modric najbolji vezni igrac na svijetu. On u finalu LPa odigra maestralno! Kad je Luka poceo igrati Real je bio nezaustavljiv. Kroos i on su se trazili i nasli. Jako sam zadovoljan utakmicom, finala znaju inace biti dosadna ali ovaj dvoboj je bio vrijedan... [više na forumu]
    vjesu
  • Obrisan korisnik04.06.2017. u 01:10
    Hala Madrid!
    Obrisan korisnik