Ostali sportovi

Pikado: Hrvatskoj četvrti uzastopni naslov prvaka Europe

Sportnet • četvrtak, 15.06.2017.
Pikado: Hrvatskoj četvrti uzastopni naslov prvaka Europe

Hrvatska muška pikado reprezentacija osvojila je naslov europskih prvaka, dok je naša ženska selekcija završila na četvrtom mjestu na EP u elektroničkom pikadu koje se od 10. do 16. lipnja održava u talijanskom mjestu Caorle.

Tako se nastavila apsolutna dominacija naše muške reprezentacije na Starom kontinentu. Za sportske anale je podatak da je to bio jedanaesti uzastopni nastup Strelovitih u finalima EP-a, te osma titula europskih prvaka u tom periodu, odnosno četvrta uzastopna.

U Caorleu su naši redom pobijedili Austriju (9:6), Mađarsku (9:4), Rusiju (9:6), Češku (9:3) te u finalu još jednom Rusiju (9:5). Taj su uspjeh ostvarili Boris Krčmar, Ivica Cavrić, Alan Ljubić, Dragutin Pečnjak, Vladimir Lešić i Dean Biškupić, uz voditelja reprezentacije Stanislava Polovinu.

"Ovo je pravo sportsko čudo da jedna reprezentacija 11 godina za redom igra u finalima europskih prvenstava, ja ne znam za takav primjer niti u jednom drugom sportu. U Hrvatskoj se igra tako kvalitetan pikado da mene ovo ne iznenađuje, jednostavno imamo odličan sustav ligaških natjecanja i masters turnira koji konstantno izbacuje vrhunske igrače, a ovdje su oni najbolji", rekao je Boris Krčmar, ponajbolji svjetski igrač elektroničkog pikada koji je i u finalu protiv Rusije prednjačio sa sve četiri pojedinačne pobjede.

I naša ženska reprezentacija je branila naslov europskih prvakinja, ali su već u prvom kolu izgubile od Talijanki koje su kasnije osvojile zlato. To ih je poslalo u repesaž u kojemu su redom pobijedili Finsku (9:0), Rusiju (9:7), Mađarsku (9:7) i prošlogodišnje finalistice EP-a Slovačku (9:3), da bi ih na korak do medalje zaustavila Češka u pravoj drami koja je završila s minimalnih 9:8 u korist Čehinja.

Reprezentacija je nastupila u sastavu Marina Letica, Martina Maglica, Vlatka Lešić, Ivana Tadić, Maja Tešija i Olja Pavlović, uz voditelja Željka Đođu.

Tako se ukupni broj do sada osvojenih medalja naših pikadista u Caorleu popeo na deset, pri čemu je najvrijednije današnje zlato muške reprezentacije. Isticanje zaslužuje i srebro Borisa Krčmara te bronca Tina Babića na EP u disciplini Cricket, te bronca za Marinu Leticu i Martinu Maglicu na EP u disciplini ženskih parova.

SENIORI

REZULTATI HRVATSKE:
Hrvatska – Austrija 9:6
Hrvatska – Mađarska 9:4
Hrvatska – Rusija 9:6
Hrvatska – Češka 9:3
FINALE: Hrvatska – Rusija 9:5

POREDAK
1. Hrvatska
2. Rusija
3. Češka

SENIORKE REZULTATI HRVATSKE
Italija – Hrvatska 9:2
Hrvatska – Finska 9:0
Hrvatska – Rusija 9:7
Hrvatska – Mađarska 9:7
Hrvatska – Slovačka 9:3
Češka - Hrvatska 9:8

POREDAK
1. Italija
2. Njemačka
3. Češka
4. Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!