Tenis

Donna Vekić protiv Grkinje za polufinale u Nottinghamu

Mihaela Bradovski • četvrtak, 15.06.2017.
Donna Vekić protiv Grkinje za polufinale u Nottinghamu
Foto: EPA

Odigrani su i preostali susreti drugog kola na WTA turniru u Nottinghamu i poznate su sve sudionice četvrtfinala. Protivnicu je saznala i Donna Vekić...

Donna Vekić u četvrtfinalu Nottinghama za protivnicu imat će Grkinju Mariju Sakkari. Sakkari je u drugom kolu okrenula meč protiv Christine McHale koja nije pokazala psihološku snagu u ključnim trenucima. Amerikanka je u trećem setu propustila meč loptu na svom servisu kod 5:4 da bi na servisu za ostanak u meču kod 6:5 na meč loptu napravila dvostruku servis pogrešku.

Prva nositeljica Johanna Konta nije imala nikakvih problema. Protivnica joj je bila Yanina Wickmayer, a Konta ju je svladala sa 6:4, 6:1. Britanka je u prvi set ušla s 4:0, drugi s 5:0 i uspješno je odradila posao za plasman u četvrtfinale pred svojim navijačima.

Dugačak meč odigrale su Magdalena Rybarikova i Alison Riske, a okončan je pobjedom Slovakinje u tri seta. Trebala je Rybarikova i ranije dovršiti posao, imala je 6:2, 5:3 i meč loptu, ali zakomplicirala si je život i otišla u treći set gdje je uspjela vratiti vodu na svoj mlin.

Uz dosta muke do prolaza došla je Lucie Šafarova protiv Su-Wei Hsieh. Hsieh je na svoju meč loptu pa kasnije i protivničinu napravila dvostruku servis pogrešku i propustila veliku priliku.

WTA Nottingham, drugo kolo:
Maria Sakkari (Grčka) - Christina McHale (SAD) 1:6, 7:6(3), 7:5
Johanna Konta (Velika Britanija, 1) - Yanina Wickmayer (Belgija) 6:4, 6:1
Magdalena Rybarikova (Slovačka) - Alison Riske (SAD, 4) 6:2, 6:7(5), 7:5
Lucie Šafarova (Češka, 5) - Su-Wei Hsieh (Kineski Tajpeh) 1:6, 6:3, 7:6(7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!