Nogomet

VIDEO: Kamerun i Australija do prvog boda na Kupu konfederacija

Branimir Korać • četvrtak, 22.06.2017.
VIDEO: Kamerun i Australija do prvog boda na Kupu konfederacija
Foto: EPA

U prvom susretu drugog kola skupine B Kupa konfederacija Kamerun i Australija odigrali su 1:1. U zanimljivom dvoboju Kamerunci su imali vodstvo i više prilika, ali Australija je na kraju izvukla bod...

Nakon poraza u prvom kolu i Kamerun i Australija tražili su puni plijen kako bi povećali šanse za prolazak u polufinale. Međutim na kraju su se i jedni i drugi morali zadovoljiti remijem što i nije ishod koji su priželjkivali te su sada Njemačka i Čile u puno boljoj poziciji u borbi za polufinale.

Dok je Hugo Broos u utakmicu ušao s onim sastavom s kojim je krenuo i u prvi dvoboj protiv Čilea, Australci su napravili dvije izmjene, no nije im to donijelo nekih pomaka nabolje.

Kamerunci su bili opasniji i vrlo rano mogli su doći do pogotka, međutim Vincent Aboubakar nije iskoristio dobru priliku nakon dodavanja Moukandja.

Nakon toga Kamerun je stvorio niz poluprilika, ali nije uspio sve do završnice prvog dijela doći do onog pravog zicera. On je stigao u sudačkoj nadoknadi i Matt Ryan morao je po loptu u mrežu.

Andre-Frank Zambo Anguissa dobio je odličnu loptu u 16 metara, lakoćom se riješio Degeneka i onda lijepo svladao Ryana. Idealno vrijeme za Kamerunce za vodstvo.

U drugom dijelu Kamerun je u početku prepustio posjed Australiji koja to nije odmah iskoristila i mogla je biti kažnjena. U 58. minuti Aboubakar je propustio priliku utakmice kada je na dodavanje Bassogoga bio pred praznim golom, ali nije uspio poslati loptu u mrežu.

Odmah nakon toga slijedi poravnanje. Mabouka je skrivio kazneni udarac startom nad Gersbachom, a Mark Milligan ne griješi i poravnava na 1:1.

Do kraja susreta Aboubakar je nastavio očajan realizacijski nastup, propustio je još dvije velike prilike s kojima je mogao Kamerunu donijeti vrlo bitna tri boda, ovako s bodom i jedni i drugi su na rubu ispadanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!