Nogomet

VIDEO: Skupa pogreška Čileanaca podarila Kup konfederacija Njemačkoj

Dario Dodić • nedjelja, 02.07.2017.
VIDEO: Skupa pogreška Čileanaca podarila Kup konfederacija Njemačkoj
Foto: EPA

Nogometaši Njemačke prvi su put u povijesti osvojili Kup konfederacija. U finalnom ogledu protiv Čilea slavili su s minimalnih 1:0, zahvaljujući velikoj pogrešci čileanske obrane...

Suznih očiju dočekali su nogometaši Čilea posljednji zvižduk suca Mažića u finalu Kupa konfederacija u Sankt Peterburgu, igrali su sjajno protiv svjetskih prvaka Nijemaca Čileanci, ali presudila je skupa pogreška Marcela Diaza iz prvog poluvremena, a znamo da Njemačka takve stvari ne oprašta.

Bila je to odlična utakmica koja je zaslužila još poneki pogodak, svakako su južnoamerički prvaci zaslužili barem jednom zatresti mrežu Ter Stegena, no nisu uspjeli barem jedan od čak 20 udaraca uputiti na pravo mjesto.

Mlada Njemačka, u prosjeku manje od dvije godine starija od U-21 reprezentacije koja je nedavno osvojila europsko zlato, u prvih je 20 minuta bila na konopcima. Na visoki pritisak Čilea mladi igrači Joachima Löwa nisu imali odgovor, ali Čile nije znao zabiti.

Nizale su se prilike Vidala, Vargasa pa ponovno Vidala, mogli su i Alexis Sanchez i Aranguiz gurnuti loptu u mrežu, no Ter Stegen se nije dao nadmudriti. A onda iz ničega, hladan tuš za Južnoamerikance. Poigravao se na šesnaestercu Diaz, išao u dribling gdje je takvo nešto strogo zabranjeno, nije vidio kako mu se prikrada Werner, Nijemac mu krade loptu, a zatim je nesebično gura do Larsa Stindla, koji zabija jedan od najlakših i najvrijednijih golova svoje karijere.

Šokirao je Čileance primljeni pogodak, zaigrali su bolje Nijemci i do kraja poluvremena zaslužili još poneki pogodak. Brzim su kontrama ubijali u pojam Čileance, ali Goretzka dvaput i kapetan Draxler nisu uspjeli matirati Brava.

U nastavak je bolje ušla Njemačka, ali prednost nije uspjela pretočiti u novi gol, najbliže tomu bili su svjetski prvaci u 55. minuti kada je Draxlerov pokušaj blokirao Jara.

Otvorili su se posve Čileanci u posljednjih 15 minuta i nekoliko puta sjajno testirali Ter Stegena, ali do izjednačenja nisu uspjeli. Nevjerojatnim obranama zaustavio je pokušaje Vidala, a zatim i Sancheza u posljednjim sekundama, mlada Njemačka dolazi do novog trofeja.

Kup konfederacija, finale:
Čile - Njemačka 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10803.07.2017. u 13:18
    unatoc greske Cileanci su imali dosta prigoda za preokret, jos su imali srece da im Jara nije dobio crveni nakon grubog starta na Werneru. Isto tako bi naslovnica mogla biti "Terstegen spasio Njemacku." Sve u svemu odlicna utakmica, videvsi da je Njemacka B/C pokazala nenormalnu takticku disciplinu... [više na forumu]
    narada108