Tenis

Samo Škugor prošao dalje, kraj za trojicu u kvalifikacijama Umaga

Branimir Korać • nedjelja, 16.07.2017.
Samo Škugor prošao dalje, kraj za trojicu u kvalifikacijama Umaga
Foto: EPA

Od četvorice hrvatskih predstavnika u kvalifikacijama turnira u Umagu, prvo kolo prošao je samo Franko Škugor. Poraze već na startu upisali su Nino Serdarušić, Matija Pecotić i Rocco Savin...

Nakon sjajnih nastupa u konkurenciji parova u Wimbledonu, Franku Škugor vratio se u Hrvatsku gdje je već danas u Umagu odradio svoj prvi susret u kvalifikacijama Umaga. Nije bilo jednostavno, dva tjedna igrao je i trenirao na travnatoj podlozi da bi odmah "iz aviona" sletio na zemlju, ali ipak je upisao pobjedu.

Prvi protivnik bio mu je Nijemac Nils Langer kojeg je Škugor svladao u tri seta. Trebalo je vremena da uhvati ritam, izgubio je prvi set u tie-breaku s 8:6, ali nakon toga Škugor je uzeo naredna dva seta sa 6:2, 6:3 i izborio drugo kolo kvalifikacija.

U drugom kolu kvalifikacija igrat će protiv Francuza Kennyja De Scheppera, Francuza s kojim se dosad nije sastajao, a koji je u prvom kolu kvalifikacija bio bolji od Mattea Viole.

Odmah na startu kvalifikacija eliminiran je Nino Serdarušić koji je dobro krenuo protiv Milijana Zekića, ali nakon osvajanja prvog seta sa 6:3, izgubio je naredna dva sa 6:3, 6:4. Meč je potrajao dva i pol sata, a Serdarušić je u trećem setu u dva navrata propustio priliku doći do breaka prednosti nakon čega je pao.

Matija Pecotić dva puta servirao je za meč u drugom setu protiv Attile Balazsa, no oba puta Mađar se spasio i izborio tie-break. U njemu je poražen sa 7:4 poslije čega je Balazs imao puno lakši posao u trećem setu kojeg dobiva sa 6:2.

Nikakve šanse nije imao Rocco Savin koji je uhvatio samo dva gema protiv trećeg nositelja kvalifikacija Argentinca Marca Trungellitija.

ATP Umag, kvalifikacije, prvo kolo:
Franko Škugor (Hrvatska, 7) - Nils Langer (Njemačka) 6:7(6), 6:2, 6:3
Milijan Zekić (Srbija, 6) - Nino Serdarušić (Hrvatska) 3:6, 6:3, 6:4
Attila Balazs (Mađarska, 5) - Matija Pecotić (Hrvatska) 3:6, 7:6(4), 6:2
Marco Trungelliti (Argentina, 3) - Rocco Savin (Hrvatska) 6:1, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!