Košarka

VIDEO: Ivica Zubac s Lakersima osvojio Ljetnu ligu, Lonzo Ball MVP turnira

Dario Dodić • utorak, 18.07.2017.
VIDEO: Ivica Zubac s Lakersima osvojio Ljetnu ligu, Lonzo Ball MVP turnira
Foto: EPA

Košarkaši Los Angeles Lakersa osvajači su turnira NBA Ljetne lige u Las Vegasu. Sinoć su Lakersi u finalu sa 110:98 svladali Portland Trail Blazerse uz dobar nastup Ivice Zupca...

Iako u finalnoj utakmici turnira Ljetne lige u Las Vegasu nisu mogli računati na Lonza Balla, koji zbog ozljede lista nije mogao nastupiti, Los Angeles Lakersi bez većih su poteškoća svladali Portland Trail Blazerse sa 110:98 i tako došli do titule na Ljetnoj ligi.

U izostanku Balla, koji je nakon finala proglašen najkorisnijim igračem turnira, glavnu je ulogu preuzeo 27. izbor ovogodišnjeg drafta, Kyle Kuzma, i s 30 poena (šut iz igre 11/16) i deset skokova predvodio Lakerse do pobjede, zbog čega je zaradio titulu MVP-a finala.

Matt Thomas dodao je 23 koša, Vander Blue ubacio je 20 poena uz pet skokova i šest asistencija. Alex Caruso u pobjedu je ugradio 15 koševa, sedam skokova i devet asistencija, a dobru je partiju odigrao i Ivica Zubac.

Hrvatski je centar ostao za skok prekratak da bi ostvario double-double učinak, odigrao je 25 minuta i za to vrijeme ubilježio 12 koševa (6/10 za 2), devet skokova i blokadu. Vidljiv je napredak kod Zupca u odnosu na groznu prvu utakmicu Ljetne lige, ali još uvijek djeluje vrlo sporo i tromo i morat će poraditi na obrani.

Najbolji kod Portlanda bio je rookie Caleb Swanigan, 26. pick ovogodišnjeg drafta. Odigrao je 35 minuta i za to vrijeme ubacio 25 koševa uz 12 skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte. Dobru je predstavu pružio i Jake Layman s 21 košem i sedam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!