Košarka

Manu Ginobili ostaje još jednu sezonu u Spursima

HINA • srijeda, 19.07.2017.
Manu Ginobili ostaje još jednu sezonu u Spursima
Foto: EPA

Sjajni argentinski košarkaš Emanuel Ginobili, koji će za devet dana napuniti 40 godina, namjerava produžiti svoju karijeru za barem još jednu sezonu i to u dresu San Antonio Spursa članom kojih je od 2002.

Ginobili je u Spurse stigao prije 15 godina iz bolonjskog Virtusa te je s momčadi iz San Antonija osvojio četiri naslova NBA prvaka (2003, 2005, 2007, 2014).

Nakon što su Spursi u finalu doigravanja Zapadne konferencije ove godine izgubili od budućih prvaka Golden State Warriorsa, navijači u San Antoniju ovacijama su s parketa ispratili Ginobilija pretpostavljajući kako mu je to posljednja utakmica u karijeri. Ipak, sjajni Argentinac je odbio definitivno se izjasniti o svom završetku karijere, a prema posljednjim informacijama izgleda da će gledatelji u San Antoniju još jednu sezonu uživati u predstavama argentinskog čarobnjaka.

Prošle sezone Ginobili je sa 7.5 poena, 2.3 skoka i 2.7 asistencija ostvarivao najslabije učinke u karijeri.

Osim četiri naslova NBA prvaka, Ginobili je tijekom karijere s reprezentacijom Argentine osvojio olimpijsko zlato u Ateni 2004. i srebro na svjetskom prvenstvu u Indianapolisu 2002., dok je 2001. s Virtusom osvojio naslov prvaka Eurolige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!