Tenis

Favoritkinje bez posrtaja u četvrtfinalu turnira u Gstaadu

Branimir Korać • petak, 21.07.2017.
Favoritkinje bez posrtaja u četvrtfinalu turnira u Gstaadu
Foto: EPA

Poznate su polufinalistice turnira u Gstaadu. Favoritkinje su uspješno odradile posao u četvrtfinalu te nisu dozvolile neko posebno iznenađenje...

Španjolka Sara Sorribes Tormo prošla je u polufinale turnira u Gstaadu pobjedom u dva seta protiv Tamare Korpatsch. Nije to bio meč za uživanje, Španjolka je manje griješila i dobro je koristila vrlo loš dan Korpatsch te je tako prošla u polufinale. Imala je Korpatsch priliku vratiti se u meč u drugom setu kada se vratila iz breaka zaostatka, ali nakon vodstva 3:2 izgubila je četiri gema u nizu te otišla u poraz.

Druga nositeljica Kiki Bertens za sat i pol igre svladala je Šveđanku Johannu Larsson. Larsson je u oba seta izgubila po dva servisa i to drugi oba puta kada bi se vratila iz breaka zaostatka. Bertens je tako ušla u još jedno polufinale ove godine te će pokušati izboriti i novo finale na zemljanoj podlozi. Prije dva mjeseca u Nürnbergu je otišla i korak dalje te osvojila turnir.

Tereza Martincova došla je do svog drugog polufinala na WTA Touru u karijeri. Nakon što je prošle godine u Quebecu došla tako daleko, sada je to učinila i u Gstaadu. U četvrtfinalu svladala je Antoniju Lottner u tri seta, Njemica je imala prilika okrenuti meč na svoju stranu u trećem setu, ali Martincova je ipak odnijela pobjedu.

Treća nositeljica Anett Kontaveit projurila je do pobjede protiv Carine Witthoeft. Očekivao se izjednačeniji meč s obzirom da je Witthoeft podigla formu u odnosu na ono krizno razdoblje, ali Estonka je ipak lakoćom slavila. Slično kao na travi Hertogenboscha protiv iste protivnice, trebalo joj je tek nešto više od sat vremena.

WTA Gstaad, četvrtfinale:
Sara Sorribes Tormo (Španjolska) - Tamara Korpatsch (Njemačka) 6:2, 6:3
Kiki Bertens (Nizozemska, 2) - Johanna Larsson (Švedska, 5) 6:4, 6:4
Tereza Martincova (Češka) - Antonia Lottner (Njemačka) 3:6, 6:1, 7:5
Anett Kontaveit (Estonija, 3) - Carina Witthoeft (Njemačka, 6) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!