Tenis

Loš dan za Kineskinje, ispale prva i četvrta nositeljica

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.07.2017.
Loš dan za Kineskinje, ispale prva i četvrta nositeljica
Foto: EPA

Okončani su svi susreti prvog i dio dvoboja drugog kola na turniru u Nanchangu. Od njega su se oprostili jaki kineski aduti Shuai Zhang i Qiang Wang...

Četvrta nositeljica turnira u Nanchangu Qiang Wang u tri seta poražena je od sunarodnjakinje Xin-Yun Han. Više od tri sata borbe okončano je iznenađenjem nakon što je Wang ispustila pobjedu. Imala je 5:1 u drugom setu, propustila dvije meč lopte i čak tri servis gema za pobjedu. Nakon što je izgubila drugi set, Wang je potpuno pala i morala se pomiriti s porazom.

Treća nositeljica Kristyna Pliškova, sestra blizanka svjetskog broja jedan Karoline, bila je opreznija i dobro je odradila posao protiv Korejke Su Jeong Jang. Pliškova je stigla do pobjede nakon gotovo dva sata borbe iskoristivši četvrtu meč loptu u susretu. Dvije meč lopte propustila je kod 5:3 na servisu za meč da bi nakon toga Jang napravila preokret i povela sa 6:5, ali nije izborila treći set.

"Mislim da sam igrala dosta dobro u prvom setu, ali drugi je bio jako težak za mene. Ipak sam uspjela sačuvati mirnoću na kraju i doći do drugog kola."

Od turnira se oprostila prva nositeljica Shuai Zhang neočekivanim porazom od Tajpežanke Kai-Chen Chang. Nakon tri sata igre Tajpežanka je stigla do pobjede, a Zhang je osim s protivnicom, imala problema i s ozljedom gležnja koja je muči neko vrijeme.

WTA Nanchang, prvo kolo:
Tereza Martincova (Češka) - Ala Kudrjavceva (Rusija) 7:5, 2:6, 6:4
Kristyna Pliškova (Češka, 3) - Su Jeong Jang (Južna Koreja) 6:3, 7:6(4)

WTA Nanchang, drugo kolo:
Xin-Yun Han (Kina) - Qiang Wang (Kina, 4) 5:7, 7:6(2), 6:3
Su-Wei Hsieh (Kineski Tajpeh) - Eri Hozumi (Japan) 4:6, 6:3, 6:4
Kai-Chen Chang (Kineski Tajpeh) - Shuai Zhang (Kina, 1) 6:4, 6:7(6), 6:4
Arina Rodionova (Australija) - Fangzhou Liu (Kina) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!