Tenis

Wozniacki se ponovno pomučila za pobjedu, Mertens svladala Suarez-Navarro

Petar Jenjić • četvrtak, 27.07.2017.
Wozniacki se ponovno pomučila za pobjedu, Mertens svladala Suarez-Navarro
Foto: EPA

Caroline Wozniacki još se jednom morala jako potruditi za pobjedu u Bastadu, prva nositeljica u tri je neizvjesna seta svladala Viktoriju Golubić. Iz drame je kao pobjednica izašla i Elisa Mertens protiv Carle Suarez Navarro, Katerina Kozlova upisala je i četvrtu uzastopnu pobjedu na turniru, dok je Kiki Bertens predala meč Barbori Krejčikovoj...

Sličan meč kao i u prošlom kolu odigrala je prva nositeljica Caroline Wozniacki koja je uspjela izvući pobjedu protiv Švicarke Viktorije Golubić u tri seta.

Bez većih problema danska tenisačica dobila je prvi set 6:2, ali je njena protivnica vrlo brzo vratila ravnotežu u meč i došla do izjednačenja. U posljednjem setu napravila je break za 2:0 kojeg je čuvala sve do 4:2. Tada se Wozniacki budi i dobiva četiri uzastopna gema za pobjedu.

Tešku pobjedu izborila je i belgijska predstavnica Elise Mertens koja je bila bolja od pete nositeljice Carle Suarez-Navarro sa 7:5 u trećem setu. U meču koji je potrajao gotovo tri sata, pri rezultatu 5:5 u trećem setu Navarro je spasila četiri break lopte, ali petu nije uspjela. Mertens je oduzela servis i nekoliko minuta kasnije potvrdila pobjedu.

Na teren nije morala izlaziti Čehinja Barbora Krejčikova kojoj je zbog ozljede meč predala nizozemska tenisačica Kiki Bertens koja je u Bastadu bila šesta nositeljica.

Katerina Kozlova nastavlja s vrlo dobrim nastupima ovog tjedna. Ukrajinska tenisačica u glavni turnir se plasirala kroz kvalifikacije, a danas je svladala Monu Barthel i prošla u četvrtfinale. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Kozlove koja je i danas bila bolja u dva seta za sat i 16 minuta provedenih na terenu.

WTA Bastad, osmina finala:
Barbora Krejčikova - Kiki Bertens (6) predaja
Caroline Wozniacki (1) - Viktorija Golubić 6:2, 2:6, 6:4
Elise Mertens - Carla Suarez-Navarro (5) 6:3, 6:7 (2), 7:5
Katerina Kozlova - Mona Barthel 6:3, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!