Tenis

Tri nositeljice i Elise Mertens u polufinalu turnira u Bastadu

Branimir Korać • petak, 28.07.2017.
Tri nositeljice i Elise Mertens u polufinalu turnira u Bastadu
Foto: EPA

Poznate su polufinalistice turnira u Bastadu. Garcia i Wozniacki očekivano su prošle dalje, Siniakova je iznenadila Sevastovu, a jedina nepostavljena je Elise Mertens...

Caroline Garcia prošla je u polufinale turnira u Bastadu pobjedom protiv Brbore Krejčikove u tri seta. Garcia nije briljirala, ali u trećem setu ipak je izvukla pobjedu nakon što je Krejčikova kod 5:4 imala servis za meč. Čehinji je ipak zadrhtala ruka i nije uspjela dovršiti posao.

Problema nije bilo za Caroline Wozniacki koja je lakoćom svladala Katerinu Kozlovu. Dankinja je slavila sa 6:3, 6:1, mogla je i brže riješiti dvoboj, ali ionako nije bilo nikakvih problema. Kozlova je zadovoljna već i činjenicom da je dogurala do četvrtfinala.

Odličan meč odigrala je Katerina Siniakova koja je u tri seta bila bolja od Anastasije Sevastove. Čehinja je slavila nakon više od dva sata igre, a ključni break napravila je kod 5:5 u trećem setu nakon čega je uspješno odservirala za meč.

Jedina nepostavljena igračica u polufinalu bit će Elise Mertens. Belgijka je odigrala još jedan dobar meč i ovaj put svladala Aleksandru Krunić iz Srbije koja je bila bolja u posljednjem međusobnom dvoboju u Wimbledonu prošle godine. Ovaj put Belgijka je bila uspješnija i odnijela pobjedu u tri seta.

WTA Bastad, četvrtfinale:
Caroline Garcia (Francuska, 3) - Barbora Krejčikova (Češka) 6:2, 4:6, 7:5
Caroline Wozniacki (Danska, 1) - Katerina Kozlova (Ukrajina) 6:3, 6:1
Katerina Siniakova (Češka, 7) - Anastasija Sevastova (Latvija, 2) 6:3, 5:7, 7:5
Elise Mertens (Belgija) - Aleksandra Krunić (Srbija) 6:4, 2:6, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!