Nogomet

Hajduk i Dinamo gostuju u Slavoniji, derbi kola u Gradskom vrtu

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • nedjelja, 30.07.2017.
Hajduk i Dinamo gostuju u Slavoniji, derbi kola u Gradskom vrtu
Foto: FaH

Treće kolo HT Prve lige zatvorit će dvobojima u Vinkovcima Cibalia i Hajduk te u Osijeku istoimeni domaćin i Dinamo. Tri momčadi ovaj susret imaju kao generalnu probu uoči uzvratnih dvoboja u trećem pretkolu Europske lige...

Petar Mišić posljednji je igrač koji je napustio Cibaliju, nakon susreta protiv Dinama zaputio se u Švicarsku gdje je stavio potpis na ugovor s Aarauom i već ovog vikenda odradio prvih deset minuta u dresu nove momčadi. Dogodilo se to neposredno prije ispunjenja obećanja novog predsjednika Cibalije Tomislava Bobeka, igrači su počeli dobivati zaostatke i to je podignulo atmosferu u momčadi, logično.

"Pa naravno da je odmah bolje, bili smo u vrlo lošoj situaciji, pa kad nešto "kapne na račun", itekako razveseli čovjeka. Da se to dogodilo tjedan-dva ranije, svi bi ostali, šteta. Slijedi nam Hajduk koji je izraziti favorit, ali ako pružimo sve od sebe i postavimo se u dobar blok iz kojeg možemo kreirati dobre kontranapade, možemo očekivati i dobar rezultat, možda čak i pobjedu", rekao je za Glas Slavonije Tomislav Čuljak.

Cibalia je trenutno na dnu ljestvice bez ijednog osvojenog boda, jedina je koja je dosad samo gubila, međutim oba poraza upisala je u gostima. Ovo će joj biti prvi domaći dvoboj, vrlo težak protiv jakog protivnika koji je uhvatio četiri boda s prva dva gostovanja. Međutim Vinkovčani se neće unaprijed predati, a te naznake boljih dana svakako će ih dodatno podići.

Joan Carrillo ne može računati na sve igrače u ovom dvoboju, Hajduk oslabljen putuje za Vinkovce, ali bez obzira na to ide isključivo po sva tri boda. Ovaj dvoboj dolazi mu između dva susreta protiv Brondbyja koji će u velikoj mjeri i odrediti smjer Hajdukove sezone. U Danskoj je bilo 0:0, Hajduk čeka i odluku Uefe po pitanju kazne koja mu je izrečena i zatvaranja tribina, ali Europska liga barem danas bit će u drugom planu.

"Ovo nam je vrlo važna utakmica i ne smijemo zaboraviti što nam se dogodilo u Zaprešiću gdje smo imali velikih problema kada ih nismo trebali imati. Cibalia je dosta neugodan protivnik, jedva je ostala u ligi, ali na prošlom gostovanju u Vinkovcima teškom mukom smo slavili. Tek u sudačkoj nadoknadi postigli smo dva pogotka i došli do preokreta", prisjetio se Carrillo uoči puta za Vinkovce.

Na put prema Slavoniji nisu otišli standardni prvotimci Fran Tudor, Borja Lopez, Marko Futacs i Ante Erceg. Lopez i Erceg su iscrpljeni i potreban im je odmor uoči dvoboja protiv Brondbyja dok su Tudor i Futacs zaradili lakše ozljede u Danskoj i na oporavku su. Priliku će opet dobiti neka druga imena koja ju moraju iskoristiti.

Osječani su na "sedmom nebu", u Eindhovenu su srušili veliki PSV i imaju ogromnu priliku prirediti senzaciju i eliminirati velikog favorita. Prolaz Osječana bio bi u rangu prolaza Ostersunda protiv Tudorovog Galatasaraya, možda čak i više s obzirom u kakvoj krizi se Turci nalaze. Međutim, prije tog uzvrata, u Slavoniji se okreću Dinamu, velikom ispitu uoči uzvrata protiv Nizozemaca.

"Ne želim razmišljati o uzvratu, pustite me da malo uživam u ovom uspjehu. Međutim nećemo previše slaviti, već u nedjelju očekuje nas dvoboj protiv Dinama", nakon susreta u Eindhovenu istaknuo je Zoran Zekić koji mora pronaći dobitnu kombinaciju i za ovaj prvenstveni dvoboj kako bi dodatno poboljšao ionako sjajnu atmosferu.

Rotacije u postavi nisu mu se isplatile u prva dva prvenstvena dvoboja i dok u Europi sve funkcionira odlično, u prvenstvu je Osijek krenuo s dva remija protiv protivnika koje je trebao dobiti. Prvo je u Gradskom vrtu odigrao samo 1:1 protiv debitanta u HT Prvoj ligi Rudeša, a onda je istim rezultatom završilo i gostovanje u Puli. Tamo je pak Osječane spasila pogreška vratara Ivušića. Međutim Zekić nema izbora, mora rotirati igrače kako bi zadržali svježinu i bili spremni i za uzvrat protiv PSV-a.

Kao i Osječani, tako i Modri ovaj susret odrađuju između dva dvoboja u Europi. Očekuje ih vrlo težak protivnik pred punim stadionom i Mario Cvitanović prvi put ove sezone imat će vrlo težak ispit. Na stranu dvoboj protiv Oddsa, ovo gostovanje za Dinamo će svakako biti teži posao. Svjestan je toga i Cvitanović koji cijeni Osječane i respektira njihove rezultate, ali ipak prvenstveno gleda svoju momčad.

"Osijek igra lijepo, hitro, poletno i brzo, s jasnom idejom i ne čudi me ovaj njegov rezultat u Eindhovenu. Međutim mi trebamo gledati sebe i našu igru, naravno respektirajući njih i njihove rezultate. Očekujemo novi iskorak, da anuliramo neke naše možda lošije stvari, a potenciramo dobre. Radujemo se ovom dvoboju u dobroj atmosferi", ističe Cvitanović uoči puta za Osijek.

Trener Modrih nije htio govoriti o igračima koji će nastupati ili koje će odmarati, ostavio si je vremena do posljednjeg trenutka kada će odlučiti s kojim kadrom će istrčati u Gradskom vrtu. Za očekivati je da će i on napraviti određene izmjene ovisno o stanju igrača, posjeduje širok kadar i to će iskoristiti. Dinamo je u sezonu krenuo s dvije pobjede, no ovo mu je prvo gostovanje i pokazat će što je Cvitanović napravio u kratko vrijeme otkako je preuzeo momčad.

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:34+3473
2Rijeka 3675:32+4370
3Hajduk 3670:38+3266
4Osijek 3653:38+1556
5Lokomotiva 3647:48-151
6Slaven Belupo 3635:45-1043
7Inter-Zaprešić 3643:64-2143
8Rudeš 3641:62-2140
9Istra 1961 3628:60-3227
10Cibalia 3636:75-3926

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!