Nogomet

VIDEO: Henderson tragičar Liverpoola, Atletico boljim izvođenjem penala osvojio Audi Cup

Petar Jenjić • srijeda, 02.08.2017.
VIDEO: Henderson tragičar Liverpoola, Atletico boljim izvođenjem penala osvojio Audi Cup
Foto: EPA

Boljim izvođenjem jedanaesteraca nogometaši Atletico Madrida osvojili su Audi Cup. U finalu su bili bolji od Liverpoola s ukupnih 5:4, nakon što je poslije 90 minuta igre bilo 1:1. Jedini promašaj Redsi su imali u drugoj seriji kada Jordan Henderson nije bio precizan...

Atletico Madrid osvojio je Audi Cup koji se igrao u Münchenu na Allianz Areni. Nakon što su preokretom svladali Napoli Madriđani su poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca svladali Liverpool i s ukupnih 5:4 došli do pobjede. Tragičar Redsa bio je Jordan Henderson koji je promašio u drugoj seriji.

Otvaranje dvoboja prošlo je prilično tiho, nijedna momčad nije uspijevala uspostaviti terensku dominaciju. Prvi ozbiljniji pokušaj imali su Redsi preko Bena Woodburna u 13. minuti, mladi Englez opalio je iz voleja, ali je lopta otišla preko gola. Polako je prolazilo vrijeme na Allianz Areni i s obzirom na to da je Bayern izgubio jučer, posebno dobre atmosfere nije bilo.

Razloga za zadovoljstvo nakon prvog poluvremena imali su navijači španjolske momčadi koja je došla u vodstvo u 34. minuti. Correin odličan udarac iz blizine obranio je Ward, lopta se od grede odbila do Keidi Baree koji glavom posprema odbijanac u mrežu.

Iako je Liverpool dominirao posjedom lopte, bio je potpuno bezopasan u završnih dvadesetak metara Atleticova gola. Prvi ozbiljniji pokušaj imao je tek u 78. minuti, no Divock Origi pucao je preko gola. Upravo je Origi pet minuta kasnije pao u kaznenom prostoru nakon starta Gabija, a sudac dosudio pomalo kontroverzan jedanaesterac jer je igrač Liverpoola završio na tlu sa zakašnjenjem. Siguran izvođač bio je Firmino.

Rezultat se nije promijenio do isteka 90. minute pa su penali morali odlučivati o pobjedniku. Liverpoolovim tragičarom pokazao se Jordan Henderson koji je promašio u drugoj seriji. Svi Atleticovi igrači bili su precizni i španjolska momčad je odnijela trofej u Madrid.

Šime Vrsaljko započeo je susret za Atletico i igrao do 73. minute. Dejan Lovren nije bio u sastavu Liverpoola.

Audi Cup, finale:
Atletico Madrid - Liverpool (1:1) 5:4 nakon penala

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!