Tenis

Nositeljice uspješno odradile posao u Washingtonu, jedino McHale bez prolaza

Branimir Korać • četvrtak, 03.08.2017.
Nositeljice uspješno odradile posao u Washingtonu, jedino McHale bez prolaza
Foto: EPA

Poznate su i posljednje sudionice drugog kola WTA turnira u Washingtonu, ali i prve sudionice četvrtfinala. U bogatom programu jedino je Christina McHale od nositeljica upisala poraz...

I posljednja Amerikanka eliminirana je iz glavnog ždrijeba turnira u Washingtonu. Christina McHale poražena je od Eugenie Bouchard sa 7:6, 6:0. Kanađanka je u prvom setu realizirala tek devetu set loptu i onda u drugom potpuno "razmontirala" Amerikanku.

"Nisam uopće bila svjesna da je bilo toliko set lopti, to samo pokazuje koliko sam bila koncentrirana na ono što trebam napraviti na terenu. To što sam propustila njih osam, nije značilo da ću propustiti i devetu. U posljednje vrijeme imala sam razočaravajuće rezultate stoga sam uzela kraću pauzu, okružila se ljudima koji mi puno znače i trenirala. Radila sam nekoliko dana i s Andreom Agassijem kojem sam na tome zahvalna", istaknula je Bouchard.

U drugo kolo prošla je Sabine Lisicki koja je svladala Grkinju Valentini Grammatikopoulou, debitanticu u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira. Lisicki je slavila u dva tie-breaka u meču prepunom uspona i padova na obje strane, a na kraju je na iskustvo i nervozu Grkinje stigla do pobjede.

Dosta se namučila za prolaz Kristina Mladenović koja je igrala protiv Tatjane Marije i unatoč problemima s ozljedom izborila je mjesto u drugom kolu. Mladenović je igrala uz bolove, tražila pomoć fizioterapeuta, no nije htjela predati meč već se borila i izborila za pobjedu. Ostaje za vidjeti koliko će ta pobjeda biti skupa.

U drugom kolu je i Monica Niculescu također nakon pobjede u tri seta protiv Japanke Nao Hibino. Niculescu je slavila nakon više od dva i pol sata borbe nakon što je Hibino servirala za meč kod 5:4. Niculescu je izborila tie-break i tamo slavila s 9:7.

Sara Errani prokockala je pobjedu protiv Oceane Dodin. U drugom kolu vodila je protiv Francuskinje 5:4 u drugom setu i imala 40:15 i tri meč lopte u tom gemu, izgubila je servis, propustila i 0:40 u sljedećem gemu te na kraju potpuno potonula i upisala poraz.

Dramatično je bilo i u dvoboju između Julije Goerges i Alison van Uytvanck. Njemica je na kraju iščupala pobjedu 11:9 u tie-breaku trećeg seta nakon što je spasila ukupno čak pet meč loptu od čega tri vezane u 13. igri kod zaostatka 6:3.

Problema nije bilo za Ekaterinu Makarovu koja je bez muke u dva seta eliminirala Monicu Puig. sedma nositeljica za pobjedu je trebala sat i 18 minuta, a mogla je i brže dovršiti posao, no propustila je nakon 5:2 u dva uzastopna gema četiri meč lopte i onda zaključila posao u desetom gemu.

WTA Washington, prvo kolo:
Eugenie Bouchard (Kanada) - Christina McHale (SAD, 8) 7:6(6), 6:0
Sabine Lisicki (Njemačka) - Valentini Grammatikopoulou (Grčka, Q) 7:6(7), 7:6(5)
Kristina Mladenović (Francuska, 2) - Tatjana Maria (Njemačka) 7:5, 3:6, 6:3
Monica Niculescu (Rumunjska, 6) - Nao Hibino (Japan) 6:3, 2:6, 7:6(7)

WTA Washington, drugo kolo:
Oceane Dodin (Francuska, 5) - Sara Errani (Italija) 3:6, 7:5, 6:1
Julia Goerges (Njemačka, 4) - Alison van Uytvanck (Belgija) 3:6, 6:3, 7:6(9)
Ekaterina Makarova (Rusija, 7) - Monica Puig (Portoriko) 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!