Nogomet

VIDEO: Mujan, Ćaleta-Car i Perica među strijelcima, RB Salzburg pregazio Burićevu Admiru

Branimir Korać • nedjelja, 06.08.2017.
VIDEO: Mujan, Ćaleta-Car i Perica među strijelcima, RB Salzburg pregazio Burićevu Admiru
Foto: FaH

Hrvatski treneri u subotu nisu imali previše uspjeha, a najteži poraz upisao je Damir Burić koji je s Admirom teško stradao kod Red Bull Salzburga...

Slovenija

U četvrtom kolu slovenskog prvenstva Olimpija je prvi put ove sezone ostala bez prvenstvene pobjede. Gostovala je kod Triglava koji je u prva tri kola osvojio dva boda te je u četvrtom kolu ponovno ostao bez pobjede, ali je barem ubilježio novi remi.

Bišćanova momčad bila je apsolutno dominantna i stvorila je niz prilika, međutim nije realizirala niti jednu, susret je završen bez pogodaka.

Dario Čanađija i Dino Štiglec odigrali su cijelu utakmicu, a Danijel Miškić u 80. minuti zamijenio je Tomislava Tomića.

Krško je uzelo sva tri boda u Velenju na gostovanju kod Rudara kojeg je svladao s 1:0. Ovom pobjedom Krško je skočilo na treće mjesto i preskočilo upravo Rudar koji ostaje četvrti.

Pobjedu Krškom donio je Tonči Mujan koji je dobro reagirao nakon što Vuklišević nije dobro očistio loptu ispred svog gola.

U sastavu Stipe Balajića svih 90 minuta odigrali su Nikola Mandić i Mujan, u 75. minuti Marin Jurina zamijenio je Roka Nakića dok je u 86. minuti Marko Dušak ušao umjesto Geralda Diyokea.

Marjan Pušnik kod domaćina pružio je priliku Dominiku Radiću od 73. minute umjesto Leona Crnčića dok je u 67. minuti Dario Vizinger zamijenio Jakoba Novaka.

Austrija

U trećem kolu austrijskog prvenstva Red Bull Salzburg ugostio je Admiru Damira Burića i upisao visoku pobjedu 5:1. Salzburg se oporavio nakon ispadanja od Rijeke u kvalifikacijama Lige prvaka i lakoćom je slavio u prvenstvu.

U prvom poluvremenu Red Bull je poveo s 2:0 golovima Dabbura i Wolfa da bi u nastavku susreta napunio mrežu gostiju.

U 52. minuti Duje Ćaleta-Car nakon ubačaja Ulmera iz kornera s dva metra povisio je na 3:0 dok su Gulbrandsen i Hwang Hee-Chan dodali još dva pogotka. Admira je u sudačkoj nadoknadi došla do počasnog pogotka nakon kontre u kojoj je Marin Jakoliš proigrao Schmidta za konačnih 5:1.

Ćaleta-Car na jednoj i Jakoliš na drugoj strani odigrali su cijelu utakmicu.

Prijateljske utakmice

Niko Kovač s Eintrachtom iz Frankfurta visoko je slavio protiv Real Betisa 3:0. Nijemci su u drugom poluvremenu nadigrali momčad iz Seville i glatko su slavili.

Timothy Chandler, Marius Wolf i Aymen Barkok bili su strijelci za Eintracht.

Tudorov Galatasaray ubilježio je još jedan poraz, ovaj put protiv Herthe koja je slavila 2:1. Iako je riječ o prijateljskom dvoboju, pritisak na hrvatskog stručnjaka iz utakmice u utakmicu sve više raste jer rezultati izostaju.

Hertha je do pobjede došla golovima Karima Rekika i Alexandera Essweina dok je Eren Derdiyok bio jedini strijelac za Galatasaray.

Alkmaar je identičnim rezultatom slavio protiv Udinesea golovima Vejinovića i Van Ovareema u prvom poluvremenu.

U drugom dijelu na travnjak je kod domaćina ušao Stipe Perica koji je u 55. minuti smanjio na konačnih 2:1 iz kaznenog udarca.

Perica je odigrao drugo poluvrijeme dok je Andrija Balić igrao do 84. minute nakon čega ga je zamijenio Ewandro.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!