Rukomet

Raspoloženi Marko Kopljar spasio Füchse Berlin od neugodnog iznenađenja

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.08.2017.
Raspoloženi Marko Kopljar spasio Füchse Berlin od neugodnog iznenađenja
Foto: FaH

Poznati su sudionici trećeg kola DHB Pokala, a malo je nedostajalo da među sudionicima ne bude Füchse Berlin koji je plesao na rubu poraza...

Trećeligaš TuS Ferndorf igrat će u trećem kolu DHB Pokala. U susretu drugog kola bio je bolji od drugoligaša TV Emsdettena s 29:23 i tako neočekivano došao među 16 najboljih. Sredinom drugog poluvremena Ferndorf se odvojio, i više nije dozvolio Emsdettenu prilazak na manje od tri gola razlike. Marijan Bašić u pobjedničkom sastavu postigao je četiri gola, a Branimir Koloper dva. Lucas Puhl dao je veliki doprinos sa 17 obrana.

Bez većih problema do trećeg kola došao je Rhein-Neckar Löwen koji je svladao Eisenach s 41:30. Trener Nikolaj Jacobsen imat će prigovora na obranu, njegova momčadi primila je 30 golova, a koliko je obrana propuštala govori podatak da je Andreas Palicka skupio 18 obrana. Napadački su se istaknuli Harald Reinkind s devet golova te s po šest Rafael Baena Gonzalez i Jerry Tollbring. Na drugoj strani Duje Miljak postigao je dva gola.

Jednako tako lako do prolaza došao je Leipzig koji nije imao nikakvih problema protiv Hamm-Westfalena. Leipzig je slavio s 13 golova razlike i tako izborio prolaz u treće kolo. Briljirao je Philipp Weber s 11 golova, sedam je dodao Yves Kunkel, a pet Niclas Pieczkowski.

Status favorita opravdao je i Hannover Burgdorf koji je lako slavio protiv Leichlingera s 35:22. U rezultatski nezanimljivom dvoboju Hannover je dominirao i nije dozvolio nekakav ulazak u neizvjesnost. Martin Ziemer skupio je 14 obrana, Runar Karason devet golova, sedam Büchner Vincent, pet Fabian Böhm, a Ilija Brozović dodao je jedan.

Melsungen je u zadnjih 20 minuta susreta riješio pitanje prolaza protiv novog prvoligaša Friesenheima. Slavio je 29:25 čak i nešto lakše nego što to pokazuje konačan rezultat. Marino Marić na jednoj strani nije bio među strijelcima, a Roko Peribonio na drugoj strani nije ulazio u igru. Johan Sjöstrand kod pobjednika skupio je 15 obrana, Tobias Reichmann postigao je osam golova, a Philipp Müller pet. Kod poraženih David Schmidt postigao je pet golova.

Nordhorn je bio na pragu senzacije protiv Füchsea od kojeg je eliminiran tek nakon produžetaka. Očekivala se rutinska pobjeda momčadi iz Berlina, ali Nordhorn je pružio snažan otpor. Füchse je bio pred eliminacijom, a spasio ga je raspoloženi Marko Kopljar koji je u posljednjim sekundama poravnao na 27:27 i izborio produžetke. Tamo je postigao još tri pogotka i odveo svoju momčad do pobjede. Björn Buhrmester s 18 obrana dugo je držao Nordhorn u igri, a kod berlinske momčadi Kopljar je postigao deset golova, Petar Nenadić dodao je sedam, Hans Lindberg pet, a Jakov Gojun jedan.

Magdeburg je u drugoj brzini preskočio Wilhelmshavener u susretu bez velikih stresova. Još u prvom poluvremenu stekao je prednost i u nastavku nije dopustio posebno približavanje. Jannick Green imao je 14 obrana, Robert Weber postigao je osam golova, Michael Damgaard šest, a Željko Musa tri.

Šetnju do pobjede imao je Kiel koji je visoko svladao Dessau s 13 razlike. Nikakvih dvojbi nije bilo, razlika u kvaliteti bila je prevelika i Kiel je rutinski slavio. Sa šest golova predvodio ga je Rune Dahmke dok je pet dodao Niclas Ekberg.

Uvjerljiv je bio i Wetzlar koji je uz 12 obrana Benjamina Burića bez problema eliminirao Elbflorenz. Već na poluvremenu bilo je 20:8 i nastavak susreta bio je tek rutinsko odrađivanje posla. Najučinkovitiji bili su Kristian Bjornsen sa šest golova te s po pet Philipp Pöter i Kasper Kvist.

Tako jednostavan zadatak nije imao Göppingen koji je dosta radio kako bi došao do pobjede protiv Rimpar Wölfea. Ipak nije bilo velike neizvjesnosti, Göppingen je držao susret pod kontrolom i upisao pobjedu. Predvodio ga je Marcel Schiller sa sedam golova, Anton Halen dodao je šest, a Krešimir Kozina četiri pogotka.

Glatku pobjedu ubilježio je Flensburg protiv Altenholza 36:25. Već na poluvremenu Flensburg je imao dvoznamenkastu prednost te je mirno priveo susret kraju. Predvodili su ga Hampus Wanne sa sedam golova te s po pet Holger Glandorf i Thomas Mogensen.

Unatoč 15 obrana Carstena Lichtleina, Gummersbach je eliminiran, a bolji je bio Saarlouis s 28:27. U zadnjih pet minuta Saarlouis je riješio pitanje pobjednika kada se odvojio na 27:25. Marvin Sommer kod poraženih je postigao sedam golova, a Marko Matić dodao je tri.

DHB Pokal, drugo kolo:
TuS Ferndorf - TV Emsdetten 29:23
ThSV Eisenach - Rhein-Neckar Löwen 30:41
ASV Hamm-Westfalen - SC DHfK Leipzig 24:37
Leichlinger - TSV Hannover-Burgdorf 22:35
MT Melsungen - Die Eulen Ludwigshafen 29:25
HSG Nordhorn-Lingen - Füchse Berlin 31:34 (27:27) produžeci
Wilhelmshavener HV - SC Magdeburg 26:33
Bergischer HC - TV 05/07 Hüttenberg 26:22
Dessau-Roßlauer HV - THW Kiel 23:36
Elbflorenz 2006 - HSG Wetzlar 23:35
TVB 1898 Stuttgart - EHV Aue 38:27
SG Flensburg-Handewitt - TSV Altenholz 36:25
HG Saarlouis - VfL Gummersbach 28:27
TBV Lemgo - Eintracht Hildesheim 37:26
SG BBM Bietigheim - HC Erlangen 19:33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!