Liga prvaka, kvalifikacije, 4. pretkolo, 22.08.2017, 20:45 h, Rujevica, Rijeka
Suci: Danny Makkelie, Mario Diks, Hessel Steegstra, Kevin Blom, Kamphuis Jochem, Bas van Dongen (NIZ)
Rijeka
Rijeka
0:1(0:1) Olympiakos
Marko Marin 25'
Olympiakos

VIDEO: Previše pogrešaka za Ligu prvaka, Marko Marin poslao Rijeku u Europsku ligu

Dario Dodić • utorak, 22.08.2017.
VIDEO: Previše pogrešaka za Ligu prvaka, Marko Marin poslao Rijeku u Europsku ligu
Foto: FaH

Nogometaši Rijeke nisu uspjeli preskočiti Olympiakos na posljednjoj stepenici pred plasman u skupine Lige prvaka. Momčad Matjaža Keka na Rujevici je trebala pobjedu protiv grčkog predstavnika, no Olympiakos je novom pobjedom, koju je pogotkom osigurao Marko Marin, poslao Rijeku u Europsku ligu...

Olympiakos
Rijeka
Olympiakos
12
(do 51')
20
(do 61')
28
(do 77')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek
27
Stefanos Kapino
4
Alaixys Romao
(do 80')
8
Vadis Odjidja
10
Marko Marin
(do 66')
13
Guillaume Gillet
14
Omar Eladbellaoui
23
Leonardo Koutris
(do 61')
26
Jagoš Vuković
31
El Fardou Ben Nabouhane
33
Mehdi Carcela-Gonzalez
45
Panagiotis Retsos
Pričuvni igrači
77
Diogo Figueiras
61'
92
Seba
66'
 
Kostas Fortounis
80'
Trener
Besnik Hasi

Teško je oteti se dojmu kako Rijeka nakon dvije utakmice protiv grčkog prvaka Olympiakosa u playoff rundi Lige prvaka ima za čime žaliti. Iako su Grci slovili za favorite za prolazak u skupine Lige prvaka, Rijeka je imala više nego dovoljno šansi za veliki skalp i plasman u najjače klupsko natjecanje u Europi.

Sjećamo se Heberove šanse u prvoj utakmici pri vodstvu Rijeke 1:0. Da se Kekova momčad nije urušila u samoj završnici i primila taj nesretni drugi gol igrala bi se drugačija utakmica na Rujevici. I večeras na Rujevici Rijeka je imala šanse, ali nije ih iskoristila, a Grci takve stvari ne opraštaju.

Bolje je u susret ušla Rijeka, kojoj je pobjeda 1:0 garantirala prolaz u Ligu prvaka. Mogao je već u 13. minuti Gavranović dovesti domaćine u vodstvo, ali njegov pokušaj na crti blokira netko iz Olympiakosove obrane.

Još je bolju priliku imao danas indisponirani Alexander Gorgon manje od deset minuta kasnije. Ukrao je Gavranović loptu gostujućoj obrani, gurnuo je na desnu stranu do Hebera, koji lijepo ubacuje za usamljenog Gorgona, ali Austrijanac glavom neometan šalje loptu kraj gola.

Status tragičara Gorgon je potvrdio par minuta kasnije kada na sredini terena neoprezno gubi loptu, krade mu je Odjidja, vuče brzi protuudar Olympiakosa, na lijevoj strani upošljava Marka Marina, koji elegantno matira Simona Slugu za 1:0 gostiju.

Nakon postignutog gola grčki je sastav zaigrao bolje, preuzeo je kontrolu nad igrom i do kraja prvog dijela Rijeka nije opasnije priprijetila Kapinu. Da bi stvar bila još gora za Rijeku, ozlijedio se u jednom sudaru Sluga, izdržao je do početka drugog poluvremena, ali je bio primoran napustiti igru.

Dobro je i drugi dio otvorila Rijeka, ali Mišić i Gavranović nisu uspjeli realizirati dobre prilike. Gorgon je donekle popravio dojam iz prvog dijela, ali nije to bilo dovoljno za Rijeku. Pokušao je Kek u završnici izmjenama, u igru je ubacio Mateija, koji odmah po ulasku izbija sam pred Kapina, ali loše puca (ili dodaje, teško je reći), još jedna prilika Rijeke odlazi u nepovrat.

Mogao je Heber barem počasnim pogotkom u 90. minuti obradovati domaće navijače, ali bio je neprecizan, na kraju je Olympiakos ipak pokazao više u dvije utakmice i zasluženo prošao u skupine Lige prvaka, dok će Rijeka igrati Europsku ligu.

Liga prvaka, kvalifikacije

4. pretkolo

Qarabağ1:0København
APOEL2:0Slavia Prag
Hoffenheim1:2Liverpool
Sporting0:0FCSB
Young Boys0:1CSKA Moskva
Basaksehir1:2Sevilla
Celtic5:0Astana
Hapoel Beer Sheva2:1Maribor
Napoli2:0Nice
Olympiakos2:1Rijeka
Astana4:3Celtic
Maribor1:0Hapoel Beer Sheva
Nice0:2Napoli
Rijeka0:1Olympiakos
Sevilla2:2Basaksehir
CSKA Moskva2:0Young Boys
København2:1Qarabağ
FCSB1:5Sporting
Liverpool4:2Hoffenheim
Slavia Prag0:0APOEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu22.08.2017. u 22:52
    @sportoz...dodao bi danas jos Gorgona. Cisti zicer glavom fula i poslije toga izgubi loptu i dobije se gol. Steta, kad se sagledaju dvije utakmice ostaje zal da je se Olympiakos itekako mogao proci. Sretno u EL.
    vjesu
  • sportoz22.08.2017. u 22:42
    Marin je nedužan! "Posao" su odradili zajedničkim snagama Elez i Žuta još u prvoj utakmici.
    sportoz