Rukomet

Odlični Cindrić i Čupić nedovoljni Vardaru za finale, Kopljar pomogao Füchseu protiv domaćina

Branimir Korać • nedjelja, 27.08.2017.
Odlični Cindrić i Čupić nedovoljni Vardaru za finale, Kopljar pomogao Füchseu protiv domaćina

Poznati su finalisti Super Globe turnira gdje će i ove godine u borbi za titulu biti Füchse iz Berlina. Protivnik u finalu bit će mu Barcelona...

Rukometaši Barcelone plasirali su se u finale Super Globe turnira u Dohi. U polufinalu igrali su protiv Vardara te su u zanimljivom susretu zahvaljujući dobroj završnici otišli do pobjede 32:29.

U tome im je pomogao odličan dan Gonzala Perez de Vargasa koji je skupio 16 obrana, čak sedam više nego što su na drugoj strani skupili Arpad Šterbik i Strahinja Milić zajedno.

Vardar se u nekoliko navrata vraćao iz priličnog minusa, no na kraju je Barcelona još jednom pobjegla i nije bilo spasa. Već u 20. minuti Barcelona je imala visokih 10:3 da bi Vardar na početku drugog poluvremena smanjio na samo gol zaostatka. Tu su se Španjolci ponovno probudili i odvojili se na 19:15, ali deset minuta prije kraja Makedonci su ponovno uhvatili priključak i poravnali na 24:24.

Ipak zadnju riječ na susretu imali su igrači Barcelone koji dvoboj zaključuju serijom 4:1 i uzimaju pobjedu 32:29.

Najefikasniji bio je mladi Francuz Dika Mem sa šest golova dok su po pet dodali Raul Entrrerios i Timothey N'Guessan. Na drugoj strani Luka Cindrić postigao je sedam pogodaka, Vuko Borozan šest, a Ivan Čupić pet. Tri gola dodao je Igor Karačić dok je Dainis Krištopans ostao bez pogotka uz šut 0/7.

U drugom polufinalu nije bilo posebne neizvjesnosti. Füchse iz Berlina koji je osvojio ovaj turnir prošle godine, lakoćom je stigao do pobjede protiv katarskog Al Sadda s 30:23.

Početkom drugog dijela Nijemci su napravili seriju 5:1 s kojom su otišli na šest pogodaka prednosti i domaćin nije imao snage za povratak u susret.

Silvio Heinevetter upisao je 13 obrana, Hans Lindberg postigao je osam pogodaka iz osam pokušaja, Marko Kopljar dodao je četiri, Jakov Gojun jedan dok se Drago Vuković nije upisao među strijelce. Kod poraženih po četiri gola postigli su Abdulla Al-Karbi, Zine Eddine Bou Mendjel i Sid Ali. Mario Tomić jednom je bio strijelac.

Super Globe, polufinale:
Vardar - Barcelona 29:32
Al Sadd - Füchse Berlin 23:30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!