Košarka

Češka slomila otpor Rumunja u drugom poluvremenu i upisala uvjerljivu pobjedu

Petar Jenjić • petak, 01.09.2017.
Češka slomila otpor Rumunja u drugom poluvremenu i upisala uvjerljivu pobjedu
Foto: EPA

Sljedeći hrvatski protivnik Rumunjska glatko je poražena od Češke 83:68, iako je odigrala sasvim solidno prvo poluvrijeme. Početkom nastavka Česi su proigrali i uspjeli slomili otpor prvog protivnika na turniru...

Prvi puta nakon 30 godina Rumunjska je dobila priliku nastupiti na jednom Eurobasketu, samo zbog domaćinstva jer, realno, kvalitetom ne spadaju među ostale reprezentacije koje nastupaju na ovom natjecanju. Prvenstvo su otvorili utakmicom protiv Češke od koje su poraženi rezultatom 83:68.

Domaćini su odigrali vrlo dobro prvo poluvrijeme, dobro su šutirali izvana i držali se u egalu želeći pokazati kako nisu samo prolaznici. Ipak, u drugom poluvremenu Češka ubacuje u brzinu više, radi seriju 10:0, odlaze na dvoznamenkastu prednost i rješavaju pitanje pobjednika.

Bilo je vrlo zanimljivo u prvih deset minuta u kojima je domaćin pokazao kako se može nositi s Česima. U prvoj četvrtini imali su šut za tricu 4/4 i vodili većim dijelom prve dionice koju su zaključili s košem viška (22:21).

Solidan postotak šuta za tricu i napadački skokovi držali su Rumunje u igri protiv Čeha koji nisu uspijevali prelomiti susret i otići na značajniju razliku. Domaćini su pokazali kako nisu došli samo skupiti iskustvo, međutim, drugu su dionicu izgubili s tri razlike i na poluvrijeme otišli s dva poena zaostatka (40:38).

Ono što im nije polazilo za rukom u prvom poluvremenu pošlo je u drugom koje su Česi otvorili serijom 10:0 i ostavili Rumunje pet minuta bez poena. Uoči posljednjih deset minuta došli su do lijepih 15 koševa prednosti koje su zadržali do samog kraja utakmice.

Čehe je do pobjede predvodio Vojtech Hruban s 25 koševa (7/14 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 2/2),Tomaš Satoransky je ostvario double-double učinak s 20 poena (5/11 za dva, 2/3 za tricu, slobodna bacanja 4/4), 13 skokova i šest asistencija.

Kod Rumunjske je Vlad Moldoveanu ubacio 24 koša (2/8 za dva, 3/4 za tricu, slobodna bacanja 11/11) i osam skokova.

Eurobasket, 1. kolo, skupina C:
Rumunjska - Češka 68:83 (22:21, 16:19, 9:22, 21:21)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!