Košarka

Španjolci nastavljaju s dominantnim nastupima, pregaženi i Rumunji

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.09.2017.
Španjolci nastavljaju s dominantnim nastupima, pregaženi i Rumunji
Foto: EPA

Španjolska je i u trećem nastupu na Europskom prvenstvu u skupini u Cluju bila vrlo uspješna. Upisana je visoka pobjeda i protiv Rumunjske rezultatom 91:50...

U sva tri nastupa u skupini C Europskog prvenstva Španjolska je bila vrlo uvjerljiva i pokazala je zašto je prvi favorit za prvo mjesto u skupini. Treće kolo donijelo joj je dvoboj protiv reprezentacije koja nema nijednu pobjedu, domaćina koji je kvalitetom miljama od Španjolaca.

Osjetilo se to i u ovom susretu, Španjolska je rutinski odradila posao uz 20 minuta visoko kvalitetne igre tijekom kojih je pritisnula papučicu gasa i odlučila pitanje pobjednika.

Rumunjska je odigrala dobro u prvih deset minuta kada je bila ravnopravan protivnik i spriječila je odvajanje Španjolaca. Nakon prvih deset minuta zaostajala je samo 21:19, ali vrlo brzo situacija se promijenila.

Španjolska je vrlo brzo u drugoj dionici preuzela stvari u svoje ruke te serijom 16:3 zaključila prvo poluvrijeme i na odmor odnijela već ugodnijih 41:27.

Od početka drugog poluvremena Španjolska je krenula žestoko, odlučila je prelomiti dvoboj u potpunosti na svoju stranu i u tome je i uspjela. Rumunjska nije mogla pratiti taj ritam i već na kraju treće dionice španjolska prednost bila je na plus 35 te je bilo posve jasno tko će slaviti.

Do kraja susreta Španjolci su u laganom ritmu održavali prednost i na kraju upisali vrlo visoku pobjedu te puni samopouzdanja dočekuju dvoboj protiv Hrvatske.

Najučinkovitiji kod Španjolske bio je Juancho Hernangomez s 18 poena i 12 skokova, a po 11 poena dodali su Marc Gasol (osam skokova) i Pierre Oriola. Kod Rumunjske Vlad Moldoveanu upisao je 15 poena uz šest skokova.

Skupina C:
Španjolska - Rumunjska 91:50

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!