Nogomet

Derbi u Gradskom vrtu, Rijeka na Rujevici dočekuje probuđenu Cibaliju

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • subota, 09.09.2017.
Derbi u Gradskom vrtu, Rijeka na Rujevici dočekuje probuđenu Cibaliju
Foto: Bruno Karadža

Dva susreta osmog kola HT Prve lige na rasporedu su ovu subotu. Zanimljiviji dvoboj bit će onaj u Osijeku gdje gostuje Hajduk dok Rijeka na Rujevici dočekuje Cibaliju...

Riječani ulaze u razdoblje u kojem će igrati dva puta tjedno u kontinuitetu, Matjaž Kek imao je vremena pripremiti momčad za to tijekom reprezentativne stanke. To razdoblje otvorit će susretom protiv Cibalije s kojom Riječani imaju lijepe uspomene jer su upravo protiv Vinkovčana prošle sezone potvrdili titulu prvaka.

"Uvijek nakon stanke s nestrpljenjem očekuješ kako ćeš ući u seriju utakmica koje vas čekaju. Pokušali smo kroz treninge uvesti nove igrače, bilo je dosta promjena i moramo sve posložiti. Dolazi nam momčad koja je pobijedila par puta zaredom i morat ćemo što prije utakmicu odvesti na naš mlin iako neće biti lako jer su im rezultati dobri i puni su samopouzdanja", tvrdi Kek.

Posljednjeg dana prijelaznog roka malo je nedostajalo za neočekivani transfer Gavranovića u Dinamo, diglo se puno bure oko toga, a na kraju su Riječani odustali od posla. Bit će zanimljivo vidjeti kako će navijači na Rujevici dočekati Gavranovića koji će barem do zime nositi riječki dres.

Cibalia je tri kola zaredom slavila što je doseg kakvog u Vinkovcima dugo nije bilo. Sada joj slijedi vrlo teško gostovanje u Rijeci gdje će pokušati ostati neporažena iako neće biti nimalo lako. Mladen Bartolović svjestan je koliko težak zadatak je pred njegovom momčadi te najavljuje kako neće biti nikakvog kalkuliranja.

"Što se tiče priprema za Rijeku, ništa posebno nismo radili. Spremali smo se kao i za svaku drugu momčad. Svjesni smo itekako da je Rijeka jako moćna i očekivati nešto veliko, odnosno našu pobjedu, bilo bi preoptimistično. S druge strane, kakvi bismo mi to bili sportaši kada se u svakoj utakmici ne bismo nadali pozitivnom rezultatu, bez obzira na to protiv koga igrali. Za svaku utakmicu spremamo se ići na pobjedu, pa smo se tako spremali i za Rijeku", kaže Bartolović, a prenosi Glas Slavonije.

Bartolović je najavio kako neće odmarati igrače jer za to nema nikakve potrebe s obzirom da je prvenstvo tek na početku stoga će se Rijeci suprotstaviti s najjačom momčadi koju može izvesti u tom trenutku.

Osječani su završili europski put i okreću se u potpunosti prvenstvenim i kup obavezama. U Gradski vrt dolazi Hajduk, na rasporedu je derbi u kojem domaćini traže sva tri boda. U prošlom kolu Cibalia je iznenadila Zekićevu momčad i trener Osječana traži potpuno drugačiji pristup u nastavku sezone.

"To nam je nit vodilja kako se ne smijemo ponašati na terenu, od koncentracije do trke i agresivnosti, što tamo nismo pokazali. Moramo se ponašati kao što smo to činili u većem broju prvenstvenih dvoboja i posebice, onih europskih. Igrači su mi na treninzima dali zalog za optimizam, a svaka je utakmica jako važna, pa tako i ova. Nadam se, ponavljam, da će mi svi igrači biti na dispoziciji, da će im mentalni sklop biti pravi, a onda će i sve drugo biti u redu."

Problema sa sastavljanjem momčadi moglo bi biti jer je Zekić potvrdio kako se igrači nisu vratili s reprezentativne stanke u idealnom stanju. Naime Grezda ima crijevnu virozu, Bočkaj je ozlijedio gležanj, a Barišić osjeća probleme s mišićem lista i igrat će samo ako budu potpuno oporavljeni.

Hajduk je imao burnu završnicu prijelaznog roka, ostao je bez svog najboljeg igrača Nikole Vlašića koji je otišao u Everton, međutim transfer je bio izdašan, klub je stabilne budućnosti, a došao je iskusni napadač Hugo Almeida koji će prvenstveno zamijeniti Marka Futacsa kojeg nema na duže vrijeme.

"Osijek je jako dobra momčad koja nas je prošle sezone i pobijedila, a moramo znati i da su Osječani od početka sezone zabili 24 gola. Od tih 24 gola čak njih 15 zabili su iz uigranih akcija iz glave njihovog trenera, zabijali su iz kornera, penala, slobodnih udaraca, na sve moguće načine. Jednostavno je riječ o jako dobroj momčadi koja odlično stoji na terenu, jako je lukava i ne ide grlom u jagode. Bočkaj i Lopa su vrlo brzi i cijela momčad izuzetno je napredovala."

Joan Carrillo hvali Osječane s razlogom, ali i Hajduk je ove sezone odigrao dosta dobrih utakmica. U Osijeku još neće moći računati na Almeidu, međutim u svakom slučaju bit će vrlo opasan protivnik s dobrim šansama u ovom susretu.

Hrvatski Telekom Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3668:34+3473
2Rijeka 3675:32+4370
3Hajduk 3670:38+3266
4Osijek 3653:38+1556
5Lokomotiva 3647:48-151
6Slaven Belupo 3635:45-1043
7Inter-Zaprešić 3643:64-2143
8Rudeš 3641:62-2140
9Istra 1961 3628:60-3227
10Cibalia 3636:75-3926

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!