Košarka

Mađarska pružila dobar otpor, ali nedovoljno za iznenađenje protiv Srbije

Petar Jenjić • nedjelja, 10.09.2017.
Mađarska pružila dobar otpor, ali nedovoljno za iznenađenje protiv Srbije
Foto: EPA

Košarkaši Mađarske odigrali su utakmicu na rubu svojih mogućnosti i pružili jako dobar otpor Srbiji koja je slavila rezultatom 86:78 i u četvrtfinalu će igrati protiv Italije...

Kao što se i moglo očekivati Srbija je svladala Mađarsku i prošla u četvrtfinale Eurobasketa. Ipak, nije to bila tako jednostavna utakmica, Mađari su igrali na rubu svojih mogućnosti, dali sve od sebe i držali se sve do same završnice susreta.

Srbija je u konačnici slavila rezultatom 86:78. Iako se možda ne čini prevelikom razlikom, Đorđevićeva momčad pokazala je kroz veći dio susreta kvalitetu više, ostavivši Adama Hangu na samo jednom poenu u cijeloj utakmici.

Nije dugo trebalo Srbima za uspostaviti dominaciju protiv slabijeg protivnika pa su već nakon pet minuta igre vodili sa 16:3. Nakon minute odmora Mađari su proigrali nešto bolje, a Zoltan Perl je poslije ulaska s klupe u seriji 9:0 svoje momčadi povezao četiri poena i vratio je u egal.

Ognjen Kuzmić je stvarao jako puno problema Mađarima u reketu i već je nakon prve četvrtine ubacio 11 poena. Srpski centar jedini je bio dvoznamenkast u svojoj momčadi nakon 17 minuta igre. Srbija je ušla u probleme s prekršajima što Mađari koriste i dolaze na četiri koša minusa (35:31).

Drugo poluvrijeme Srbija je otvorila na sličan način kao i prvo, učinkovitim napadom vratila se na dvoznamenkastu prednost. Pokušavali su se Mađari na krilima raspoloženog Perla vratiti u utakmicu, no Đorđevićeva momčad čvrsto je čuvala stečeno vodstvo.

Iako su Srbi konstantno bili u vodstvu, Mađarska se nije predavala, još u nekoliko navrata uspijevala se spustiti na jednoznamenkasti zaostatak, ali razlika u kvaliteti bila je i više nego očita, kao i konačan pobjednik.

Srbiju su sa 17 poena predvodili Bogdan Bogdanović (2/3 za dva, 3/3 za tricu, slobodna bacanja 4/4) i Ognjen Kuzmić (7/10 za dva, slobodna bacanja 3/3) koji je dodao i deset skokova.

Zoltan Perl s 22 poena (5/8 za dva, 2/4 za tricu, slobodna bacanja 6/9) i sedam skokova bio je najbolji u redovima Mađarske.

Eurobasket, osmina finala:
Srbija - Mađarska 86:78 (24:16, 24:25, 21:12, 17:25)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Nenad6211.09.2017. u 21:40
    Pero, jesi li ti gledao utakmicu...
    Nenad62