Košarka

Srbija do rutinske pobjede, Italija bez šanse u posljednjem četvrtfinalu

Petar Jenjić • srijeda, 13.09.2017.
Srbija do rutinske pobjede, Italija bez šanse u posljednjem četvrtfinalu
Foto: EPA

Košarkaši Srbije posljednji su izborili polufinale Eurobasketa. Kontrolirali su gotovo cijeli susret protiv talijanske reprezentacije i upisali rutinsku pobjedu rezultatom 83:67. Za ulazak u finale igrat će protiv Rusije...

Posljednje četvrtfinale Europskog prvenstva nije donijelo preveliku dramu. Srbija je vrlo dobrom momčadskom utakmicom bila bolja od Italije rezultatom 83:67 i prošla među četiri najbolje reprezentacije.

Italija nije odigrala pretjerano dobru utakmicu, to jest, odigrala je onoliko koliko je to srpska obrana dopustila. Postigli su tek 67 poena, bez prave napadačke ideje kroz veći dio susreta, a nije odmogla niti šuterska neraspoloženost najboljih igrača. Srbiji preostaje dan odmora za polufinalnu utakmicu protiv Rusije.

Vrlo malo koševa i dobre obrane vidjeli smo od obje momčadi, nakon četiri minute Talijani su vodili 5:0. Ipak, Srbija se vrlo brzo razigrala, posebno pod košem, gdje je stvarala najviše problema Italiji. Boban Marjanović bio je redovito udvajan u reketu pa se pretvorio u razigravača i do kraja prve četvrtine skupio tri asistencije.

Srpska obrana bila je vrlo koncentrirana na perimetru i jako je dobro zatvarala Marca Belinellija koji je ostao bez značajnijeg učinka. Tricom Milana Mačvana stigla je do prve dvoznamenkaste prednosti (38:27), ali Talijani se s dvije brze trice vraćaju na prihvatljiviju razliku. Približno isto razdoblje potrajao je talijanski priključak jer se Srbija vratila na 11 koševa viška.

Pogubljeno je izgledala Italija na otvaranju drugog poluvremena što je Srbija jako dobro koristila laganim poenima i polaganjima te došla do 15 koševa prednosti. Upalio se alarm kod Talijana koji su se malo prekasno počeli buditi i određenim trenucima pokazali solidnu napadačku igru.

Ipak, za nešto više od pristojnog poraza nisu mogli. Srbija je rutinski kontrolirala stečenu prednost i predvođena Bogdanom Bogdanovićem nije dopustila neko iznenađenje u posljednjim minutama.

Bogdanović je susret zaključio s 22 poena (7/9 za dva, 1/9 tricu, slobodna bacanja 5/6), dok je Milan Mačvan dodao 13 koševa (3/4 za dva, 1/4 za tricu, slobodna bacanja 4/5) i šest skokova.

Marco Belinelli uz skroman šut bio je najefikasniji kod Italije s 18 koševa (3/6 za dva, 2/11 za tricu, slobodna bacanja 6/7)

Eurobasket, četvrtfinale:
Italija - Srbija 67:83 (17:18, 16:26, 15:15, 19:24)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!