Nogomet

VIDEO: Bohar zapalio Ljudski vrt, pogreška Lovrena i skupi promašaji napadača koštali Liverpool pobjede

Dario Dodić • srijeda, 13.09.2017.
VIDEO: Bohar zapalio Ljudski vrt, pogreška Lovrena i skupi promašaji napadača koštali Liverpool pobjede
Foto: EPA

U četiri dvoboja prvog kola skupina E i F Lige prvaka vidjeli smo čak 13 golova. Manchester City nanio je najteži domaći europski poraz Feyenoordu, a Maribor je krasnim pogotkom Bohara došao do remija protiv Spartaka iz Moskve. Liverpool je imao 2:1 i jedanaesterac, no na kraju je remizirao sa Sevillom na Anfieldu, dok je Šahtar s 2:1 porazio Napoli...

Liverpool - Sevilla 2:2

Imat će za čime žaliti navijači Liverpoola, nakon što su njihovi ljubimci na Anfieldu remizirali sa Sevillom. Liverpool je u dobrom dijelu utakmice bio puno bolji, ali silne neiskorištene prilike stigle su na naplatu, gosti su bili vrlo konkretni i na kraju ugrabili bod.

Jürgen Klopp je, barem trenutno, jedini njemački trener u Ligi prvaka, što se prvi put dogodilo nakon sezone 1996./1997. kada je ta čast pripala Ottmaru Hitzfeldu. Nisu Kloppovi igrači dobro ušli u susret, već u petoj minuti gosti dolaze u vodstvo. Loptu je s lijeve strane poslao Escudero, u sredini neshvatljivo promašio Lovren, a na drugoj vratnici spremno dočekao Ben Yedder i lagano pospremio u mrežu za 1:0 Seville. Ništa čudno, jer Liverpool je primio gol u 11 od posljednjih 12 utakmica u Ligi prvaka.

Uspjeli su brzo ravnotežu uspostaviti igrači Liverpoola, a zatim i posve preuzeti konce igre. U egal se domaćini vraćaju nakon 20 minuta igre, u debiju u Ligi prvaka zabija Firmino. Mogao je i morao Can već dvije minute kasnije dovesti Liverpool u vodstvo, izbio je sam pred Rica, ali lijevom nogom šalje loptu kraj gola.

Liverpool je ipak prije kraja poluvremena poveo. Uporni Salah krade loptu N'Zonziju, gosti su tvrdili uz prekršaj, ali nije se oglasio Makkelie, i puca s ruba kaznenog prostora, loptu na putu dira Kjaer i tako vara Rica, Liverpool dolazi do preokreta, a Salah postaje prvi Egipćanin koji je u Ligi prvaka zabijao u debiju za dva različita kluba.

Firmino se iz junaka u 42. minuti prometnuo u tragičara domaćih. Nakon što je Pareja rukom dirao loptu u svom kaznenom prostoru Makkelie je dodijelio najstrožu kaznu Liverpoolu. Prevario je Firmino Rica, ali zaustavlja ga vratnica.

I u nastavku je Liverpool pokazao više od igre, no gostujuća klupa povlači pravi potez, u 69. minuti u igru ulazi Muriel i već tri minute kasnije asistira Correi za 2:2. Sevilla je praktički iz dvije prave prilike dvaput zatresla mrežu domaćina.

Mogao je Muriel postati junak gostiju kada je u trećoj minuti sudačke nadoknade ometan od strane jednog Liverpoolovog braniča iz dobre situacije poslao loptu kraj lijeve vratnice.

Maribor - Spartak Moskva 1:1

Svoj debi u skupinama Lige prvaka dočekao je i Mario Pašalić, koji je sa svojim Spartakom iz Moskve gostovao u Ljudskom vrtu u Mariboru. Domaćini su fanatično otvorili utakmicu, krenuli po gol od prve minute, ali nije tajna - slovenska momčad nema posebnu moć u napadu.

U prvih 20-ak minuta Rusi se nisu niti snašli, a onda je Pašalić u prvom pravom kontaktu s loptom kreirao sjajnu priliku za Eščenka, ali nije bio precizan desni bek Spartaka.

Kako je vrijeme odmicalo tako je sve bolje igrao Spartak, silne su prilike promašivali gosti, ali bolju igru znali su naplatiti u 59. minuti kada je Samedov, nakon što je Handanović obranio pokušaj Fernanda, silovito pod gredu zabio za vodstvo ruskog prvaka.

Imali su gosti nekoliko dobrih prilika za povećanje vodstva, a onda su Mariborčani krenuli po bod. U igru je ušao Kramarič i pokazao se kao odličan potez domaćina. Mladi nogometaš Maribora pokazao se kao sjajan tehničar, nimalo uplašen zvučnijim ruskim imenima. Upravo je on u 85. minuti proigrao Bohara, koji se lijepo riješio braniča i onda još ljepše poslao loptu u gornji desni kut Spartakovog gola za erupciju oduševljenja domaćih navijača. Lukavi je Bohar umalo donio sva tri boda Mariboru nekoliko minuta kasnije. Lijepo je gađao donji desni kut gostujućeg gola, ali promašuje za par centimetara.

Pašalić je odigrao svih 90 minuta u dresu Spartaka i bio vrlo dobar, posebno prema naprijed.


Aleksandr Samedov Goal HD - Maribor 0-1... by Hikari--


1-1 Damjan Bohar Goal NK Maribor 1-1 Spartak... by sportvideostv2

Feyenoord - Manchester City

Statistika je bila na strani Feyenoorda uoči dvoboja protiv Manchester Cityja na De Kuipu u Rotterdamu. Feyenoord je na svom travnjaku upisao 13 pobjeda u posljednjih 13 susreta, dok City nije znao za pobjedu u posljednjih šest gostovanja u Ligi prvaka.

No, ne igra statistika, igraju igrači, u svojoj 250. utakmici u europskim natjecanjima Feyenoord je doživio težak poraz. City je slavio s 4:0 i tako nanio najteži domaći poraz Nizozemcima u svim europskim natjecanjima, ujedno je to i najteži poraz Feyenoorda na De Kuipu otkad je klupu preuzeo Giovanni van Bronckhorst - do današnje utakmice Feyenoord nikada nije primio tri ili više golova na domaćem travnjaku.

Sve je nizbrdo za Nizozemce krenulo nakon 95 sekundi igre kada se John Stones pobrinuo da se u povijesnim knjigama promijeni i vrijeme u kojem je Feyenoord u Europi primio najbrži pogodak. Prije isteka desete minute bilo je već 2:0. Walker je poslužio Aguera, a Argentinac lijepo poentirao.

U 25. minuti u strijelce se upisuje i Gabriel Jesus i postaje još jedan od igrača koji su zabili u debiju u Ligi prvaka. Za konačnih 0:4 zabio je ponovno Stones, na ubačaj De Bruynea.

Šahtar - Napoli

Šahtar je u Harkivu s 2:1 svladao Napoli i upisao važna tri boda na otvaranju Lige prvaka. U prilično izjednačenom susretu domaćini su bili konkretniji, a poveli su već u 15. minuti. S desne je strane loptu u sredinu poslao Srna, Ferreyra ju je proslijedio do Taisona, koji lijepo zabija iz teške situacije.

Zanimljivo je da je ovo tek treći pogodak koji je Napoli primio ove sezone, drugi koji su Talijani primili u 15. minuti igre.

Ferreyra se nakon asistencije upisao i u strijelce, s lijeve je strane u 58. minuti ubacio Stepanenko, a Fereyra glavom matirao Reinu. Za konačnih 2:1 zabio je Milik iz jedanaesterca u 72. minuti.

Srna je odigrao svih 90 minuta kod domaćina, dok je Marko Rog poraz gostiju odgledao s klupe za rezervne igrače.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Liverpool2:2Sevilla
Maribor1:1Spartak Moskva
1Liverpool 623:6+1712
2Sevilla 612:1209
3Spartak Moskva 69:13-46
4Maribor 63:16-133

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.09.2017. u 13:56
    Mislim da je Lovrenu vrijeme da se spakira i ode iz Liverpoola...
    Obrisan korisnik